Ελλάδα

Αντιπρόεδρος ΙΣΚΕ: «Οι δικές μας αντιδράσεις δεν θα έχουν κουκούλες»

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου «Οι δικές μας αντιδράσεις δεν θα έχουν κουκούλες» δηλώνει ο αντιπρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος π. Γεώργιος Βαμβακίδης στον Ρ/Σ ΘΕΜΑ 104,6.

Μιλώντας στην εκπομπή του Γιάννη Αντύπα και στο ραδιόφωνο «Βάλε το Θέμα» ο αντιπρόεδρος του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος προανήγγειλε σοβαρές αντιδράσει, από ιερείς και αρχιερείς: «Θα υπάρξει καθολική αντίδραση και οι μητροπολίτες θα ακυρώσουν αυτήν την εξέλιξη. Αν δεν γίνει αυτό οι αντιδράσεις θα είναι πολύ μεγάλες. Θα δουν τον Παπαφλέσσα και οι δικές μας αντιδράσεις δεν θα έχουν κουκούλες» τόνισε με έμφαση.

Ο π. Γεώργιος Βαμβακίδης ο οποίος με έμφαση τόνισε ότι οι κληρικοί ζητούν να μείνει ως έχει η μισθοδοσία του ιερού κλήρου, θετει το ερώτημα «Ποιος φορέας της Πολιτείας θα εξεσφαλίσει για εμάς τη σύνταξη και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» αναρωτήθηκε ο πατήρ Γεώργιος Βαμβακίδης και έκανε λόγο για προσωπικές απόψεις του Αρχιεπισκόπου. «Η Ιερά Σύνοδος δεν τον έχει εξουσιοδοτήσει να συναινέσει σε ένα τέτοιο ανακοινωθέν» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, έστειλε μήνυμα και στους βουλευτές σημειώνοντας ότι ο αριθμός των κληρικών και των οικογενειών τους ως ψηφοφόρων δεν είναι ευκαταφρόνητος. «Ας το αντιληφθούν όσοι θελήσουν να ψηφίσουν την συμφωνία» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΙΣΚΕ.

ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ / EUROKINISSI

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Στην αντεπίθεση ο Αρχιεπίσκοπος: Πνίξατε την επιτροπή

Ανδρέας Λουδάρος

Ξεκίνησαν οι εργασίες της έκτακτης ΙΣΙ

Γιώργος Δ. Φερδής

Διάλογος τέλος! Ο λόγος τώρα στην Ιεραρχία

Ανδρέας Λουδάρος

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι προτάσεις της Κυβέρνησης για την μισθοδοσία του Κλήρου

Ανδρέας Λουδάρος

Σε τροχιά διαλόγου Εκκλησία – Κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα

Ανδρέας Λουδάρος

Οι μέρες περνούν και το Σχέδιο Νόμου για την Εκκλησία παραμένει άφαντο

Ανδρέας Λουδάρος