Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 | 17:43

Αντιπροσωπεία του Ρωσικού Πολεμικού Στόλου υποδέχθηκε η μητρόπολη Πατρών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τους στενούς δεσμούς που πλέον έχουν αναπτυχθεί μεταξύ της Αποστολικής Μητροπόλεως των Πατρών και της Ορθόδοξης Ρωσίας, ιδιαίτερα μετά το ταξίδι και μεταφορά του Σταυρού του Αποστόλου Ανδρέου στην Ρωσική επικράτεια το καλοκαίρι του 2013, απέδειξε και πάλι η εδώ Μητρόπολη καθώς το πρωί της Τρίτης 22/9/2015 με ιδιαίτερη τιμή και χαρά υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος τους κυβερνήτες και το πλήρωμα του Πολεμικού Ρωσικού Στόλου «SMETLIVLII» το οποίο έφτασε στην Αχαική πρωτεύουσα.

Το Ρωσικό πλήρωμα αφίχθη στην Πάτρα και στον Ιερό Ναό του Πολιούχου των Πατρών, Πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέα, συνοδεία αντιπροσωπείας της Ρωσικής κυβέρνησης για να προσκυνήσει την Τιμία Κάρα του Αποστόλου, τον Σταυρό του και τον Τάφο. Αξίζει να σημειωθεί πως την όλη διοργανωτική ευθύνη της φιλοξενίας και της επίσκεψης στην Πάτρα έχουν αναλάβει το Ρωσικό Ομοσπονδιακό Ίδρυμα του Αγίου Ανδρέα και η διοίκησή του στην Αθήνα από κοινού με τη Ρωσική Πρεσβεία.

Ο Απόστολος Ανδρέας θεωρείται προστάτης του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας ενώ όπως όλοι θυμόμαστε κατά το 20ήμερο ταξίδι του Χιαστού Σταυρού του Αγίου Ανδρέου σε Ρωσία, Ουκρανία και Λευκορωσία κοντά στα 10 εκατομμύρια πιστοί είχαν σπεύσει να προσκυνήσουν τον Σταυρό.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος προσέφερε ως ευλογία στον Κυβερνήτη και το πλήρωμα του πλοίου, μία Ιερά Εικόνα του Αγίου Ανδρέου που φιλοτέχνησε Πατρινός Αγιογράφος ενώ έδωσε ως αναμνηστικό δώρο και έλαιον από τον Τάφο του Αποστόλου και Αγίασμα από την πηγή του Αγίου που βρίσκεται πλάι στον Παλαιό Ιερό Ναό.

Σε όλα τα μέλη του πληρώματος δόθηκαν εικόνες και φυλακτά αλλά και ευλογίες από την Παναγία, από την Ιερά Μονή του Ομπλού, τις οποίες προσέφερε ο Ηγούμενος του μοναστηριού, αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κωτσάκης.

Να σημειωθεί ακόμα πως εψάλη και δέηση υπέρ υγείας του πληρώματος του Ρωσικού πλοίου, παρουσία του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου, του Βοηθού του, Θεοφιλέστατου Επισκόπου Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθου, του προϊστάμενου του Ιερού Αποστολικού Ναού του Αγίου Ανδρέα πρωτοπρεσβύτερου π. Νικόλαου Σκιαδαρέση, ιερέων και του Ηγουμένου της Μονής Ομπλού.

Το μεσημέρι η Ιερά Μητρόπολη Πατρών παραθέτει επίσημο γεύμα προς τιμήν της Ρωσικής αντιπροσωπείας.

Από τις ωραίες στιγμές της επίσκεψης στο νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέου ήταν όταν τιμητικό άγημα – φρουρά του Ρωσικού πληρώματος παρατάχθηκε έξω από το ναό, στα προπύλαια, κρατώντας την Ρωσική σημαία.

ΠΗΓΗ: thebest.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ