Η Σύνοδος του Πατριαρχείου Ρουμανίας Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Την αποστολή αντιπροσωπείας στην Σύναξη που συγκαλεί στο Αμάν της Ιορδανίας ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος αποφάσισε η Εκκλησία της Ρουμανίας.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοινώθηκαν από το γραφείο Τύπου της, η Εκκλησίας της Ρουμανίας δεν αναγνωρίζει την σύναξη αυτή ως «σύναξη Προκαθημένων» αλλά ως αδελφική σύναξη για την συζήτηση των προβλημάτων που έχουν ανακύψει για το ουκρανικό ζήτημα.

Στην ιδια απόφαση σημειώνεται πως το Πατριαρχείο Ρουμανίας «…συμφωνεί με τη χορήγηση αυτοκεφάλου για ολόκληρη την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ουκρανία (όχι μόνο ένα μέρος), αλλά αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την κατανόηση μεταξύ του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Πατριαρχείου της Μόσχας και με πανορθόδοξη συναίνεση».

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί η σύνθεση της ρουμανικής αντιπροσωπείας στην Σύναξη στο Αμμάν που θα πραγματοποιηθεί πιθανότητα μεταξύ 25-27 Φεβρουαρίου. Το μόνο βέβαιο είναι πως δεν θα παραστεί ο Πατριάρχης Δανιήλ.

Μέχρι στιγμής η πλειονότητα των Ορθοδόξων Εκκλησιών έχει απαντήσει αρνητικά στην πρόσκληση του Πατριάρχη Ιεροσολύμων ο οποίος παρά τον έντονο προβληματισμό που έχει προκαλέσει η πρωτοβουλία του, φαίνεται πως επιμένει σε αυτήν.

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: