Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρώμης επισκέπτεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο προκειμένου να παραστεί στην εορτή της μνήμης του ιδρυτού του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου.

Η αντιπροσωπεία, με επί κεφαλής τον Καρδινάλιο Κουρτ Κοχ, έγινε δεκτή από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, παρέστησαν ο Μητροπολίτης Γέρων Περγάμου Ιωάννης, ο Αρχιεπίσκοπος Τελμησσού Ιωβ, Ορθόδοξος συμπρόεδρος της Διεθνούς Μικτής Επιτροπής επί του Θεολογικού Διαλόγου μεταξύ της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και της Ορθοδόξου Εκκλησίας, και ο Αρχιμ.Αγαθάγγελος Σίσκος. Συζητήθηκαν θέματα της ζωής των δύο Εκκλησιών και της μαρτυρίας τους στον σύγχρονο κόσμο.

Να σημειωθεί ότι στον αποψινό πανηγυρικό εσπερινό θα χοροστατήσει ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας καί πάσης Αφρικῆς Θεόδωρος, ενώ αύριο θα τελεστεί η καθιερωμένη Πατριαρχική καί Συνοδική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Οἰκουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, που θα τελέσει και χειροτονία διακόνου

Φωτογραφίες: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: