Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 | 7:11

Ανοίγουν ξανά οι ναοί για τους πιστούς σε Κωνσταντινούπολη και Μόσχα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Μετά από δύο μήνες οι ναοί σε Κωνσταντινούπολη και Μόσχα ανοίγουν τις πόρτες τους για τους πιστούς.

Τόσο το Οικουμενικό Πατριαρχείο όσο και το πατριαρχείο Ρωσίας ανακοίνωσαν πως ύσυερα από επαφές με τις αρμόδιες τοπικές αρχές οι ναού θα είναι προσβάσιμοι στους πιστούς ώστε να μπορούν να επιτελούν θα θρησκευτικά καθήκοντά τους.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Μ. πρωτοσυγκελλίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου: “από το προσεχές Σάββατον (των Ψυχών), 6ην τρ. μ. Ιουνίου, και εφεξής, εν τοις Ιεροίς ημών Ναοίς θα τελώνται αι Ιεραί Ακολουθίαι με την συμμετοχήν των πιστών, τηρουμένων των προβλεπομένων οδηγιών υγειονομικής προστασίας (απόστασις 1,5 μέτρου μεταξύ των εκκλησιαζομένων, χρήσις αντισηπτικών και καταλλήλου μάσκας προσώπου, κ.τ.τ.).”.

Αντίστοιχα η ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ρωσίας αναφέρει για τους ναούς της Μόσχας πως “η πρόσβαση των πιστών στις εκκλησίες θα υπόκειται σε όλες τις απαραίτητες υγειονομικές και επιδημιολογικές απαιτήσεις της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Υγείας, συμπεριλαμβανομένης της κοινωνικής απόστασης”.

Στους ναούς της Μόσχας θα επιτρέπεται ένας πιστός ανά 4 τετραγωνικά μέτρα.

Στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων στην Κωνσταντινούπολη εντάσσεται και η επαναλειτουργία για το κοινό των πατριαρχικών γραφείων από την ερχόμενη Τρίτη 9 Ιουνίου.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ