Πολιτική

Ανεβάζει τους τόνους ο Αρχιεπίσκοπος – Σφοδρή επίθεση κατά Ν. Φίλη

Την τακτική των υψηλών τόνων και των προσωπικών επιθέσεων κατά του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ν. Φίλη εξακολουθεί να καλλιεργεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, συνέντευξη του οποίου αναμένεται να προβληθεί σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Σκαϊ.

Λίγες ημέρες πριν την έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας και εν όψει του αναμενόμενου ανασχηματισμού ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον υπουργό Παιδείας, σε βαθμό που πλέον θυμίζει τον προκάτοχο του, Χριστόδουλο.

Καλά ενημερωμένες πηγές από την πλευρά της Αρχιεπισκοπής κάνουν λόγο για προσωπική απόφαση του Αρχιεπισκόπου να καταστήσει σαφές πως δεν πρόκειται να παραδώσει εύκολα τα όπλα, αφού θεωρεί ότι πρόκειται για «πόλεμο» αρχών και αξιών τις οποίες ο ίδιος θεωρεί αδιαπραγμάτευτες.

Ήδη από τα trailer που έχει προβάλει ο τηλεοπτικός σταθμός έχουν διαφανεί οι υψηλοί τόνοι του Αρχιεπισκόπου ιδιαίτερα όσον αφορά τον υπουργό Παιδείας τον οποίο χαρακτηρίζει «προβληματικό άνθρωπο» καταλογίζοντάς του ότι «Άλλα λέει το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ».

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑΡΧΙΑ

Ένα μεγάλο μέρος της Ιεραρχίας φαίνεται να ταυτίζεται πλήρως με τις θέσεις του Αρχιεπισκόπου υποστηρίζοντας την στρατηγική των υψηλών τόνων. Υπάρχουν όμως κι εκείνοι που προβληματίζονται γύρω από αυτό το ζήτημα, θεωρώντας πως αν τελικά ο Νίκος Φίλης μείνει στο Υπουργείο Παιδείας θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για την Εκκλησία να συνεργαστεί μαζί του.

Για την ώρα όπως όλα δείχνουν η δικλίδα ασφαλείας του Αρχιεπισκόπου είναι καλή προσωπική επαφή που διατηρεί με τον πρωθυπουργό (φωτο από την τελευταία τους συνάντηση στον Αη Στράτη) η οποία μέχρι στιγμής μπορεί να μην έχει φέρει τα αποτελέσματα που προσδοκά ο ίδιος, όμως έχει αποτρέψει την κλιμάκωση της έντασης.

 

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Στο Μπραχάμι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την ακολουθία του Νιπτήρος

Γιώργος Δ. Φερδής

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου σε Ιδρύματα της Αττικής

Σπύρος Παπαγεωργίου

Πρόσκληση Ιερώνυμου σε Βαρθολομαίο να επισκεφθεί την Αθήνα στις 23 Μαΐου

Ανδρέας Λουδάρος

Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στην Μητρόπολη Αθηνών

Αναστάσιος Βόπης

Οι σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας από τον «Κύκλο Ιδεών»

Γραφείο Ρεπορτάζ

Στην αντεπίθεση ο Αρχιεπίσκοπος: Πνίξατε την επιτροπή

Ανδρέας Λουδάρος