Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 | 4:21

Ανδρούσης: “Ο Χριστός ήρθε για να φωτίσει την ψυχή και την καρδιά των ανθρώπων”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ORTHODOXIA.INFO | ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΟΠΗΣ Να εφαρμόζουν στην ζωή τους το λόγο του θεού” προέτρεψε τους πιστούς ο επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος, από το ιερό παρεκκλήσιο του αγίου Γεωργίου στην Κάτω Πεύκη.

“Ο Χριστός” υπογράμμισε ο κ. Κωνστάντιος που ιερούργησε σήμερα το πρωί στο ιστορικό παρεκκλήσιο που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα “έρχεται στον κόσμο για να φωτίσει την ψυχή και την καρδιά των ανθρώπων και να του δώσει αυτά τα χαρίσματα που είχε χάσει, με τον πειρασμό της πτώσης του και της φυγής του από τον παράδεισο”.

Ο επίσκοπος Ανδρούσης που πλαισιωνόταν από τον εφημέριο του ναού π. Ιωάννη, σημείωσε πως “ο Χριστός, μας προτρέπει να τον ακολουθήσουμε. Ο δρόμος όμως για όσους τον ακολούθησαν ήταν σταυροαναστάσιμος. Αφού όλοι παρέδωσαν την ψυχή τους με μαρτυρικό θάνατο, οδηγώντας έτσι την ψυχή τους στην σωτηρία” και πρόσθεσε πως “ακόμη και στις μέρες μας οι άνθρωποι που προσπαθούν να εφαρμόσουν το λόγο του θεού σηκώνουν μεγάλο σταυρό”.

Ο θεοφιλέστατος, έκλεισε την ομιλία του ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον π. Ιωάννη που διακονεί στον ναό, για την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει, προκειμένου το παρεκκλήσιο που υπάγεται στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ανήκει στο ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης, να παραμένει σε λειτουργία και να οικοδομεί τον πιστό λαό.

Από την μεριά του ο π. Ιωάννης Πετρίδης, ευχαρίστησε θερμά τον επίσκοπο Ανδρούσης κ. Κωνστάντιο, που λάμπρυνε με την αρχιερατική του παρουσία την σημερινή λειτουργία, αφού όπως σημείωσε, είναι η πρώτη φορά που επίσκοπος επισκέπτεται τον ναό μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ