Κύπρος

Αναχώρηση της Παναγίας «Βουρλιωτίσσης» από την Κύπρο

Σε κλίμα συγκίνησης έλαβε χώρα τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 η αναχώρηση της Ιεράς θαυματουργού Εικόνος Παναγίας της «Βουρλιωτίσσης» από τον Ιερό Ναό Αγ. Αποστόλου Μάρκου Λευκωσίας, όπου και φιλοξενήθηκε από την Τρίτη 24 Απριλίου προς προσκύνηση και ευλογία του πιστού λαού της μαρτυρικής Κύπρου.

Την Κυριακή του Παραλύτου, 29 Απριλίου 2018, τελέσθηκε Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου με τη συμμετοχή πολλών Κληρικών.

Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ να μεταφερθεί το Ιερό Εικόνισμα της Παναγίας της «Βουρλιωτίσσης», της Προστάτιδος των Προσφύγων, στην Κύπρο, το οποίο αποτελεί ανεκτίμητο πνευματικό θησαυρό για τον απανταχού Ελληνισμό, αλλά και μία σπουδαία και ιερά παρακαταθήκη της αγιοτόκου Μικράς Ασίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής της Ιεράς Εικόνος στον Ιερό Ναό Αγ. Αποστόλου Μάρκου, πλήθος ευλαβών πιστών από όλη την Κύπρο, έσπευσαν να προσκυνήσουν την Ιερά θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας, να προσευχηθούν και να καταφύγουν στην προστασία Της, να αντλήσουν δύναμη από τη θαυματουργή χάρη Της, να εναποθέσουν τους πόνους, τις αγωνίες, αλλά και τις ελπίδες τους στην στοργική προνοιά Της.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Κοινό ανακοινωθέν Προκαθημένων Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Ιεροσολύμων και Κύπρου

Αναδημοσίευση

ΕΚΤΑΚΤΟ- Σύσκεψη Προκαθημένων στην Κύπρο για το Ουκρανικό

Γραφείο Ρεπορτάζ

Γεύμα Οικουμενικού με Κύπρου και Αλβανίας στην Αυστρία με «φόντο» το ουκρανικό

Ανδρέας Λουδάρος

Στήριξη στο Φανάρι αλλά… με πολλές επιφυλάξεις από την Εκκλησία Κύπρου στο Ουκρανικό

Ανδρέας Λουδάρος

Κύπρου Χρυσόστομος: «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι η Μητέρα Εκκλησία»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ένας ακόμα επαναπατρισμός θρησκευτικού θησαυρού στην Κύπρο