Αρχιερατική θεία λειτουργία τελέσθηκε στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου Άργους χοροστατούντος και λειτουργούντος του Μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιεροθέου. Ο Μητροπολίτης καλεσμένος από τον Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριο, έφερε στην Αργολίδα τεμάχιο Ιερού λειψάνου του Βαπτιστή Ιωάννη του Προδρόμου προς ολιγοήμερη προσκύνηση στον Ιερό ναό.

Το τεμάχιο του ιερού λειψάνου υποδέχθηκε την Παρασκευή 31 Μαρτίου2017 ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος, παρουσία κλήρου και λαού. Το τεμάχιο του Ιερού λειψάνου, η κάτω σιαγόνα, φυλάσσεται στην γυναικεία Ιερά μονή Αγίας Παρασκευής στην περιοχή Δομήρου Ροδολείβους Σερρών και ήρθε στην Ελλάδα με την ανταλλαγή του πληθυσμού μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, το 1922 από τον Πόντο.

Ο Ιερέας του καθεδρικού ναού του Αγίου Πέτρου Άργους π. Γεώργιος Σελλής ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ζιχνών Ιερόθεο για τεμάχιο του Ιερού λειψάνου που έφερε στην Αργολίδα.

Κατά την υποδοχή παρεστήσαν ο βουλευτής Αργολίδος Γ.Ανδριανός ,ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Άργους Κ. Μπέγκος, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Άργους- Μυκηνών και πάρα πολύς κόσμος.

Το απόγευμα της Κυριακής τελέσθηκε κατανυκτικός εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ζιχνών και Νευροκοπίου Ιεροθέου και ακολούθησε ομιλία του Σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Αργολίδος με θέμα την θεία λειτουργία. Ακολούθως το Ιερό λείψανο μεταφέρθηκε για ολιγόωρη προσκύνηση στον ιστορικό Ιερό ναό του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστή στο Αργος. Το τεμάχιο του ιερού λειψάνου μετέφερε ο Μητροπολίτης Ζιχνών Ιερόθεος. Ακολούθησε παράκληση στον Τίμιο Πρόδρομο και κατόπιν αναχώρησε από την πόλη του Άργους.

Ετικέτες: