Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 | 17:10

«Αναστάσεως ημέρα» στην Μητρόπολη Ιλίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η λαμπροφόρος ημέρα της Αναστάσεως του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού στην Μητρόπολη Ιλίου και τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πετρουπόλεως.

Αθρόα ήταν και εφέτος η προσέλευση των πιστών κάθε ηλικίας, μικρών και μεγάλων, οι οποίοι προσήλθαν για να παρακολουθήσουν την Τελετή της Αναστάσεως και την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, κρατώντας λαμπάδες αναμμένες με το ανέσπερο Φως και ακούγοντας το χαρμόσυνο παιάνα της Αναστάσεως ο οποίος παράλληλα αποτελεί και το συγκλονιστικό μήνυμα της θριαμβευτικής νίκης του Κυρίου της ζωής επί του θανάτου, το Χριστός Ανέστη.

Αναγνώσθηκε η Πασχαλινή Εγκύκλιος του Μητροπολίτου κ. Αθηναγόρα , ενώ στο τέλος διαβάστηκε ο Κατηχητικός Λόγος του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ο υπέροχος αυτός λόγος που καταδεικνύει το ύψος της αγάπης του Κυρίου και της ανοιχτής πρόσκλησης που απευθύνει στην μετοχή της χαράς της Αναστάσεως.

Λίγο πριν την απόλυση διαβάστηκε μάλιστα, η ειδική ευχή με την οποία ευλογούνται αυγά και τυρί και προσφέρονται ως ευλογία στους πιστούς.

Το παρόν στην Αναστάσιμη Τελετή έδωσε και ο Βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ