Οι σαρωτικές μεταρρυθμίσεις, που επιδιώκει ο Πάπας Βενέδικτος περνούν μέσα από την αναμόρφωση των ανωτάτων κλιμακίων της Αγίας Έδρας.

Στη βασιλική του Αγίου Πέτρου, στο Βατικανό, είκοσι ιεράρχες αναβαθμίστηκαν σε καρδιναλίους, παίρνοντας το χαρακτηριστικό κόκκινο καπέλο και το δακτυλίδι.

Προέρχονται από κάθε γωνιά της Γης σε μία προσπάθεια να αποδειχθεί ότι η καθολική εκκλησία βρίσκεται παντού κι εκπροσωπείται από κάθε έθνος.

«Ο τίτλος του καρδιναλίου αποτελεί τιμή αλλά δεν συνιστά διάκριση. Ως εκ τούτου δεν είναι ένα είδος αξεσουάρ, ένα διακοσμητικό, όπως ένας τίτλος τιμής. Περισσότερο είναι ένας άξονας, ένα σημείο στήριξης και μία κίνηση για την βελτίωση της ζωής αυτής της κοινότητας» είπε σε μία αποστροφή του λόγου του ο Πάπας Φραγκίσκος.

Μόνον οι πέντε από τους νέους καρδιναλίους προήχθησαν βάσει της «επετηρίδας», ενώ το σύνολό τους θ’ αποτελέσει το εκλεκτορικό σώμα του διαδόχου του Πάπα Φραγκίσκου.

Από τις χαρακτηριστικές στιγμές της ανανέωσης του κονκλαβίου υπήρξε η χειραψία του νυν και του πρώην προκαθημένου της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκου και Πάπα Βενέδικτου 16ου, αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: euronews.com

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: