Προς όλους τους ευλαβείς χριστιανούς μας στον Καναδά,

Τα Χριστούγεννα είναι εδώ. Σύντομα θα γιορτάσουμε τη Γέννηση του Χριστού. Ας σκεφτούμε τον Κύριο μας, που είναι το Φως του Κόσμου, και ας θυμηθούμε τις διδασκαλίες Του.

Ο Χριστός είπε: «Έτσι θα γνωρίζουν όλοι ότι είσθε μαθητές Μου, αν έχετε αγάπη ο ένας για τον άλλο» (Ιωάννης 13:35).

Τις τελευταίες ημέρες έχουμε γίνει μάρτυρες ψεμάτων και κακόβουλων κατηγοριών εναντίον του ελληνορθόδοξου λαού σε ολόκληρο τον Καναδά, της Εκκλησίας, του Μητροπολίτη σας και πολλών ευλαβών ιερέων μας.

Γνωρίζω ότι σαν φιλόχριστοι Ελληνορθόδοξοι χριστιανοί, πονέσατε, όπως και εγώ πόνεσα.

Οι Ελληνορθόδοξοι έχουμε πολλά καλά και μπορούμε να αισθανόμαστε υπερήφανοι, σαν Εκκλησία και σαν Ελληνισμός. Έχουμε συμβάλει τα μέγιστα στην πρόοδο του Καναδά. Ούτε απελπισία μας πρέπει, ούτε ντροπή. Αυτοί που διαδίδουν σκοπίμως κακόβουλες και επιζήμιες πληροφορίες εναντίον των Ελληνοκαναδών και της Εκκλησίας είναι μια χούφτα.

Δεν θα επικρατήσουν. Ποτέ δεν θα επικρατήσουν. Η αλήθεια θα επικρατήσει. Ο Χριστός θα επικρατήσει.

Σαν Ελληνορθόδοξοι πιστοί, καλούμαστε να αγαπάμε ο ένας τον άλλον. Ο Χριστός είπε: “Αγαπάτε τους εχθρούς σας, ευεργετείτε εκείνους που σας μισούν, ευλογείτε όσους σας καταριούνται και προσευχηθείτε για όσους σας δυσφημούν” (Λουκά 6: 27-28), διότι “αν αγαπάτε αυτούς που σας αγαπούν, ποιά αμοιβή σας αξίζει; Και οι αμαρτωλοί αγαπούν αυτούς που τους αγαπούν” (Λουκά 6:32).

Η Μητρόπολη μας πάντα επικέντρωσε την προσοχή της και προώθησε τη σπουδαιότητα της αγάπης και της ενότητας. Με την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη των ευλαβών χριστιανών, η Μητρόπολη μας κατόρθωσε και επέτυχε σπουδαία πράγματα.

Η Μητρόπολη μας είναι ένας αξιόπιστος οργανισμός: Λέει τι κάνει και κάνει ό, τι λέει. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο η Μητρόπολη συνεχίζει να λαμβάνει μεγάλες δωρεές κάθε χρόνο και επιτυγχάνει καλά αποτελέσματα. (Δυστυχώς οι τελευταίες κακόβουλες κατηγορίες έκαναν κάποιους από τους ευεργέτες και δωρητές μας να είναι σκεπτικοί και επιφυλακτικοί). Προωθεί με υπερηφάνεια τον Ελληνισμό και την καθαρή μας ορθόδοξη πίστη. Η Μητρόπολή μας ενεργεί πάντοτε με ταπείνωση σύνεση και φρόνηση.

Δε ρίχνουμε λάσπη και δε δυσφημίζουμε τον συνάνθρωπό μας. Αντίθετα, κάνουμε το παν να αφαρμόζουμε τις εντολές του Χριστού. «Αγαπάτε ο ένας τον άλλο, αγαπάτε τους εχθρούς σας».

Ευλογημένοι χριστιανοί, οι κατηγορίες εναντίον της Μητρόπολής μας, του Μητροπολίτη σας, και ιερέων μας είναι βιομηχανοποιημένες και ψευδείς. Το δικαστικό σύστημα του Καναδά θα μας δικαιώσει αδιαμφισβήτητα, επειδή η αλήθεια είναι με το μέρος μας.

Στώμεν καλώς. Στώμεν μετά φόβου. Ο πραγματικός Ελληνορθόδοξος πιστός του Καναδά δεν έχει τίποτε να τον κάμνει να ντρέπεται. Ας μην μας καταλάβει το μίσος από την κακεντρέχεια ορισμένων. Να αγαπάμε ο ένας τον άλλον και να γιορτάσουμε τη Γέννηση του Χριστού ενωμένοι, δοξάζοντας τον Κύριό μας.

Με πατρική αγάπη και θερμές ευχές εν Χριστώ τεχθέντι,

Ο Μητροπολίτης
Ο Τορόντο Σωτήριος

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: