Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022 | 1:13

Ανάσταση στην Καλαμάτα παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με λαμπρότητα τελέστηκε στην πόλη της Καλαμάτας η Ακολουθία της Αναστάσεως, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε της Ακολουθίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού.

Αφού μετέδωσε το Άγιο Φως, προέστη της τελετής της Αναστάσεως στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, των τοπικών αρχών αλλά και πλήθους πιστών, οι οποίοι είχαν κατα­κλύσει την πλατεία του Ναού κρατώντας αναμμένες λαμπάδες με το Αναστάσιμο Φως.

Ο κ. Χρυσόστομος, μετά την ανάγνωση του Ιερού Ευαγγελίου και κάτω από τους ήχους των χαρμόσυνων κωδωνοκρουσιών, ανήγγειλε σε όλους το «Χριστός Ανέστη», ευχόμενος χρόνια πολλά και η χαρά της Αναστάσεως να πλημμυρίζει την καρδιά του κάθε ανθρώπου με αγάπη και ελπίδα.

Στη συνέχεια, τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως.

Σήμερα το πρωί με την παρουσία πλήθους κόσμου και των Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών της Καλαμάτας, τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και συμμετεχόντων όλων των κληρικών της πόλεως.

Νωρίτερα είχε ξεκινήσει η Εναρκτήριος Ακολουθία και η ένδυση του Αρχιερέως στην Αίθουσα του Θρόνου του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως. Κατά τον Εσπερινό της Αγάπης είθισται να τελείται η ανάγνωση του Ευαγγελίου σε διάφορες γλώσσες ώστε να φτάσει το μήνυμα της Αναστάσεως σε όλον τον κόσμο.

Έτσι και στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας το Ευαγγέλιο αναγνώσθηκε στη Γαλλική από τον Σεβασμιώτατο, στη Λατινική από τον Ιεροκήρυκα π. Γεώργιο Μπίζα, στην Αγγλική από τον Πρωτοσύγκελλο π. Φίλιππο Χαμαργιά και στην Ελληνική από τον Αρχιδιάκονο π. Νεόφυτο. Μετά το πέρας του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τους άρχοντες, τον ιερό κλήρο και το λαό στην Aίθουσα του Θρόνου και διένειμε σε όλους πασχαλινά αυγά ως ευλογία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ