Τε, 12/06/24 | 19:05

Αμερικής Ελπιδοφόρος: Ευγνωμοσύνη και χαρά για την αγιοκατάταξη των τεσσάρων αγιορειτών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Με μεγάλη χαρά και δοξολογία του αγίου ονόματος του Κυρίου έγινε δεκτή από το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής η εξ Αγίου Όρους αναγγελία του πνευματικού μας πατρός Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου ότι επίκειται η αγιοκατάταξη τεσσάρων αγιορειτών πατέρων: του Γέροντος Ιερωνύμου Σιμωνοπετρίτου, του Δανιήλ Κατουνακιώτου, του Ιωσήφ Ησυχαστού και του Εφραίμ Κατουνακιώτου.

Ως γνωστόν, η 1η Μοναστική Σύναξη της Ι. Αρχιεπισκοπής, συνελθούσα στην Ι. Μονή του Αγίου Νεκταρίου Roscoe μεταξύ 21-22 Σεπτεμβρίου ε. έ., μεταξύ άλλων, αποφάσισε να αφιερώσει την επόμενη Σύναξη στο θέμα: «Η πνευματική κληρονομία του μακαριστού Γέροντος Ιωσήφ του Σπηλαιώτου και η συμβολή του στον ορθόδοξο μοναχισμό της Αμερικής». Η 2α Σύναξη θα πραγματοποιηθεί στην Ι. Μονή Ζωοδόχου Πηγής εν Fresno Καλιφορνίας μεταξύ 9-11 Οκτωβρίου 2020.

Ιδιαιτέρως περί της αγιοκατατάξεως του Γέροντος Ιωσήφ του Ησυχαστού, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος δήλωσε τα εξής:

«Ευγνωμονούμε τον Πατριάρχη μας και πνευματικό μας πατέρα διότι απέδειξε για άλλη μία φορά ότι ξέρει να αφουγκράζεται τα αισθήματα του ποιμνίου του. Στην Αμερική είμαστε ιδιαίτερα ευλογημένοι, διότι ο θεμελιωτής του εδώ μοναχισμού Γέροντας Εφραίμ φρόντισε να μας φέρει την τιμία κάρα του Γέροντος Ιωσήφ, που είναι και πνευματικός του πατέρας. Δεν βλέπω την ώρα να πάω στην Αριζόνα και να τον προσκυνήσω ως άγιο της Εκκλησίας μας».

Φωτ.: halkidikinews.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ