Εκατοντάδες πιστούς από διάφορες επαρχίες της Νέας Υόρκης υποδέχθηκαν χθες στο Διεθνές Αεροδρόμιο John F. Kennedy τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδόφορο.

Τον κ. Ελπιδοφόρο υποδέχθηκαν οι μητροπολίτες της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου Βοστώνης Μεθόδιος, Ντένβερ Ησαϊας, Ατλάντας Αλέξιος, Πίτσμπούργκ Σάββας, Σαν Φραντσίσκο Γεράσιμος, Νέας Ιερσέης Ευάγγελος και Σικάγου Ναθαναήλ, ιερείς με τις οικογένειές τους, ενορίτες, αξιωματούχοι και μέλη του Φιλοπτωχου από ενορίες της Νέας Υόρκης.

Arrival of Archbishop Elpidophoros of America.

Gepostet von Greek Orthodox Archdiocese of America am Mittwoch, 19. Juni 2019

Ο μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος εκ μέρους των κληρικών και λαϊκών καλωσόρισε τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Ο κ. Ελπιδοφόρος στις πρώτες δηλώσεις του τόνισε “Έρχομαι σ’ αυτή την Αρχιεπισκοπή να γίνω υπηρέτης δικός σας και αληθινός υπηρέτης του Κυρίου. Έρχομαι να επωμισθώ τις ευθύνες αυτού του ιδιαιτέρως σημαντικού ρόλου και να τις μοιρασθώ μαζί σας, διότι γνωρίζω ότι είσθε άξιοι συνεργάτες εν Χριστώ”.

Πρόσθεσε επίσης ότι “Αδημονώ όχι μόνο να συνεργασθώ με τους αδελφούς Επισκόπους στην Επισκοπική Συνέλευση, αλλά επίσης να γνωρίσω και να έρθω σε επαφή με όλους τους Ορθοδόξους Χριστιανούς στην Αμερική – να γνωρίσω τις ελπίδες και τα όνειρά τους”.

Ολόκληρη η ομιλία ΕΔΩ

Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής αμέσως μετά την άφιξή του στο ξενοδοχείο του στο Μανχάταν είχε μια θερμή και εγκάρδια συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο πρώην Αμερικής Δημήτριο.

 

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: