Σήμερα, Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016, επ’ ευκαιρία της έναρξης των εργασιών της Ιεράς Κοινότητος μετέβη στο Άγιον Όρος αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γιάννη Αμανατίδη.

Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκε στον λιμένα της Δάφνης ο Πολιτικός Διοικητής του Αγίου Όρους, κ. Αρίστος Κασμίρογλου, και, ακολούθως, αυτή μετέβη στην έδρα των Καρυών, όπου έγινε επισήμως δεκτή, κατά την εκεί εθιμοταξία, από τους Αντιπροσώπους των Ι. Μονών και τους ιεροκοινοτικούς Επιστάτες.

Στη συνάντηση του Ι. Σώματος με την αντιπροσωπεία συζητήθηκαν τα μείζονα ζητήματα της κεντρικής διοίκησης του Αγίου Όρους και εξετάσθηκαν λύσεις σχετικά με αυτά.

Τον Υφυπουργό συνόδευαν ο Ειδικός Γραμματέας Θρησκευτικής και Πολιτιστικής Διπλωματίας, Δρ Ευστάθιος Λιανός Λιάντης, και ο Διευθυντής της Ε2 Διεύθυνσης του ΥΠ.ΕΞ., Πρέσβης κ. Ηλίας Ηλιάδης.

 

ΠΗΓΗ: Δελτίο Τύπου ΥΦΥΠ.ΕΞ

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info