Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 | 12:27

Αλεξανδρείας: Οι παλαίφατες Εκκλησίες δεν ζητούν αποδείξεις ιστορίας, είναι αυτές η Ιστορία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

«Μεταφέρετε τις ευχές πρεσβυγενών και ιστορικών Πατριαρχείων και Θρόνων στην Ουκρανία. Μέσα στα βάθη των αιώνων αυτές οι Εκκλησίες και οι Θρόνοι δεν ζητούν αποδείξεις Ιστορίας γιατί αυτές οι Εκκλησίες είναι Ιστορία και αυτές είναι Εκκλησία» είπε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος από τον θρόνο του Οικουμενικού Πατριάρχη στέλνοντας μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες.

Ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας χοροστάτησε νωρίτερα στον πανηγυρικό εσπερινό για την θρονική γιορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Απευθυνόμενος στην αντιπροσωπεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας που ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας απάντησε στις αιτιάσεις και την κριτική που ασκείται στα Πατριαρχεία της Κωνσταντινούπολης και Αλεξανδρείας και στην Εκκλησία της Ελλάδος που αναγνώρισαν την αυτοκεφαλία της Ουκρανίας.

«Λίγοι μπορούν να καταλάβουν την Ουκρανία όπως εγώ» είπε ο Πατριάρχης Θεόδωρος ενθυμούμενος τις δοκιμασίες και τα βάσανα που πέρασε όταν διακονούσε ως Έξαρχος του Πατριαρχείου στην Οδησσό.

Οπως είπε «η Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινούπολης και η Ιεραποστολική Εκκλησία της Αλεξάνδρειας πορεύθηκαν σε δυσκολίες και ανάμεσα στις αδελφές Εκκλησίες είδαν την μαρτυρική Ουκρανία. Πώς οι παλαίφατες Εκκλησίες να μην αισθανθούν τον παλμό τον δικό σας;» διερωτήθηκε ο Πατριάρχης Θεόδωρος απευθυνόμενος στην ουκρανική αντιπροσωπεία.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Νικόλαος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ