Τον κυβερνήτη και το πλήρωμα της Φρεγάτας του Πολεμικού Ναυτικού «Ναβαρίνον» υποδέχθηκε το απόγευμα της Τρίτης 29 Οκτωβρίου 2019, ο Πάπας και Πατριάρχης και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος, στο Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Κάιρο.

Τους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού, συνόδευε ο Ακόλουθος Άμυνας, Πλοίαρχος Παρίσης Κανούτος.

Ο Προκαθήμενος του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου έδωσε τις ευχές του στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία υπηρετούν την μητέρα πατρίδα και μίλησε για τους άρρηκτους δεσμούς Ελλάδας και Ορθοδοξίας. «Να έχετε όλα τα καλά του Θεού. Στα δικά σας χέρια κρύβεται και κρίνεται η ασφάλεια της πατρίδας μας, της Ελλάδας», είπε χαρακτηριστικά και έστειλε για άλλη μια φορά μήνυμα ειρήνης όλων των Μεσογειακών χωρών. «… Η Μεσόγειος θάλασσα πρέπει να είναι θάλασσα ειρήνης γιατί συναντώνται, η Αίγυπτος, η Κύπρος και η Ελλάδα».

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος μίλησε και για την συνεισφορά του Πολεμικού Ναυτικού στο έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. «…Όπου έβαλα καμπάνες, είναι δώρο του Πολεμικού Ναυτικού. Πόσες φορές ερχόμουν στο Σκαραμαγκά και ως επίσκοπος και ως μητροπολίτης, να φτιάξουμε τις καμπάνες με το οικόσημο… », είπε μεταξύ άλλων ο Πατριάρχης Θεόδωρος και είπε ότι ακόμη και σήμερα που είναι Πατριάρχης χτυπά σε όλες τις ιεραποστολές τις καμπάνες που είναι από το ένδοξο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος μίλησε για τα θυρανοίξια του Ι.Ν των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, που έγιναν στις 28 Σεπτεμβρίου. Μίλησε όμως και για τη συμπλήρωση 15 ετών, ταπεινής Πατριαρχίας, όπως είπε χαρακτηριστικά, στην έδρα του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου και για τη διαβεβαίωση που έδωσε από την πρώτη στιγμή ότι καμία εκκλησία στο χώρο της Αιγύπτου δεν θα μείνει κλειστή. «…Έτσι, άρχισε μια μεγάλη προσπάθεια παιδιά μου να ανακαινισθούν όλες οι Ελληνικές εκκλησίες, σε αυτή τη Θεοβάδιστη χώρα της Αιγύπτου. Μιας και από ότι ξέρετε σε αυτά εδώ τα χώματα στο Παλαιό Κάιρο ήρθε η Αγία Οικογένεια…».

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Καΐρου

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: