Ελλάδα

Ακύρωσε την συνάντηση του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Στην ακύρωση της προγραμματισμένης για αύριο το πρωί στις 08:00 συνάντησης του με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, προχώρησε πριν από λίγο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Επισήμως η Αρχιεπισκοπή επικαλείται το βεβαρυμμένο πρόγραμμα του Αρχιεπισκόπου λόγω της τακτικής συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας η οποία αύριο έχει προγραμματιστεί να εκλέξει τον νέο μητροπολίτη Λαρίσης, ωστόσο θεωρείται δεδομένη η σύνδεση της ακύρωσης με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ για τον ναό του αγίου Γεωργίου Προμπονά.

Πηγές του orthodoxia.info από το περιβάλλον του Αρχιεπισκόπου σημειώνουν πως η απόφαση αυτή καθώς και οι προεκτάσεις της έχουν προκαλέσει εκνευρισμό. Ήδη από χθες άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τα πράγματα είχαν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους στο orthodoxia.info για το κατά πόσο τελικά θα γινόταν η συνάντηση.

Σήμερα ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας ερωτηθείς από το orthodoxia.info εξερχόμενος του συνοδικού μεγάρου σχετικά με την επικείμενη συνάντηση δεν την επιβεβαίωσε εκφράζοντας προβληματισμό για το αν τελικά θα προλάβει λέγοντας χαρακτηριστικά «αύριο έχουμε να εκλέξουμε τον νέο μητροπολίτη Λαρίσης».

Η κλιμάκωση της ψυχρότητας στις σχέσεις Αθηνών Φαναρίου, έρχεται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για την Ορθόδοξη Εκκλησία και ειδικά το Οικουμενικό Παριαρχείο το οποίο βρίσκεται εν μέσω πυρών για το θέμα της ουκρανικής Εκκλησίας.

Μέχρι στιγμής το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν έχει σχολιάσει το γεγονός.

ΑΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑ... ΜΥΣΤΙΚΟ

Η επιλογή της άσκησης ανεξάρτητης και αδέσμευτης δημοσιογραφίας, δεν είναι ο εύκολος δρόμος. Για εμάς στο www.orthodoxia.info όμως, είναι η επιλογή μας. Αντιμετωπίζουμε τη δημοσιογραφία ως λειτούργημα και πορευόμαστε με αυτήν την Αρχή. Τα διαδικτυακά Μέσα, παρά το γεγονός πως δεν έχουν να αντιμετωπίσουν τα βαριά τυπογραφικά έξοδα, έχουν άλλες ανάγκες, εξίσου απαιτητικές και κοστοβόρες αρκετές φορές. Η συντήρηση μιας ιστοσελίδας όπως το www.orthodoxia.info δεν είναι φθηνή υπόθεση. Όπως και η διατήρηση της ανεξαρτησίας του η οποία για εμάς είναι ανεκτίμητη.

Ο μόνος σύμμαχος στον οποίο μπορούμε να απευθυνθούμε ώστε να στηρίξει την λειτουργία του ειδησεογραφικού αυτού κόμβου δεν είναι άλλος παρά όλοι εκείνοι που μας στηρίζουν με την εμπιστοσύνη τους. Εσείς... οι αναγνώστες μας!

Αν λοιπόν κάθε μια και κάθε ένας από εμάς που μας διαβάζετε μας στηρίξετε ενισχύοντας οικονομικά την προσπάθεια, τότε κι εμείς θα μπορέσουμε να νιώσουμε μεγαλύτερη ασφάλεια και να γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ (PAYPAL)

ή μέσω Τραπέζης: ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ | GR5501101570000015700389115 Δικαιούχος : ΑΕΝΑΟΣ Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθοδόξου Πολιτισμού

*Το www.orthodoxia.info είναι μια δράση του Οργανισμού Ανάδειξης Ελληνικού & Ορθοδόξου Πολιτισμού «ΑΕΝΑΟΣ» ο οποίος είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με έδρα την Αθήνα.

Related posts

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τίμησε την 191η επέτειο από τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου

Γιώργος Δ. Φερδής

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Προβληματική πολιτειακή αντίληψη ο κρατικός παρεμβατισμός στην Εκκλησία

Ανδρέας Λουδάρος

Αρχιεπίσκοπος: «Η αλληλεγγύη δεν πρέπει να μείνει στα λόγια, αλλά να γίνει πράξη από την Ευρώπη»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Επίσημη επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου σε Μεσσήνη και Πύλο

Σπύρος Παπαγεωργίου

Το προσκύνημα του Οικουμενικού Πατριάρχη στα ιερά χώματα του Πόντου (Βιντεο + Φωτο)

Στην Παναγία Σουμελά στον Πόντο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Σπύρος Παπαγεωργίου