Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 | 15:12

Κυδωνίας Δαμασκηνός: «Η Παναγία δεν θα είχε καμία σημασία εάν δεν ταυτιζόταν με το πρόσωπο του Χριστού»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στην Ενορία Κουρνά στον Αποκόρωνα ο μητροπολίτης Κυδωνίας κ. Δαμασκηνός ανέγνωσε χθες τους Γ΄Χαιρετισμούς προς την Υπεραγία Θεοτόκο, συμπροσευχομένων του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη, του οικείου Εφημερίου Πρωτ. Γεωργίου Φωτάκη, του Πρωτ. Εμμανουήλ Παπαδοκωσταντάκη, του διακόνου π. Δημητρίου Δερμιτζάκη και πλήθους προσκυνητών.

Στο κέντρο του μεγαλοπρεπούς ναού στολισμένη με ανοιξιάτικα άνθη η Παναγία η Χοζοβιώτισσα, την οποία μετέφερε με συνοδεία Χανιωτών προσκυνητών ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελός μας.

Το πρόσωπο της Παναγίας δεν θα είχε καμία σημασία εάν δεν ταυτιζόταν με το πρόσωπο του Χριστού, τόνισε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας. Το ίδιο συμβαίνει και με τον καθένα από εμάς, δεν θα μπορέσει να στηριχτεί και να παρουσιαστεί στην ιστορία, εάν δεν ταυτίσει το πρόσωπο του με το πρόσωπο του Χριστού. Πολλοί άνθρωποι ήρθαν στον κόσμο, πολλοί άνθρωποι δίδαξαν, πολλοί άνθρωποι πρόσφεραν, με την έλευση όμως του θανάτου τους όλα όσα πρόσφεραν και έδωσαν είχαν ένα τέλος. Εκείνο το οποίο δεν έχει τέλος και έχει προσδοκία εσχάτων είναι η ορθόδοξη πίστη και η Εκκλησία μας.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ