Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 | 16:20

Κυδωνίας Δαμασκηνός: «Μέσα στην Εκκλησία η κάθε ψυχή γίνεται Θεοτόκος ψυχή»

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Με τη δέουσα λαμπρότητα και κατάνυξη τελέστηκε η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στον Μητροπολιτικό Ναό Χανίων. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου ο οποίος κατεκλύσθει από πλήθους πιστών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Προηγούμενος της Ιερά Μονής Ιβήρων Αρχιμ. Βασίλειος Γοντικάκης ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μέσα στην Εκκλησία η κάθε ψυχή γίνεται Θεοτόκος ψυχή. Η πίστη και η καθημερινή προσευχή μας, μας βοηθούν να απαλλαγούμε από τις ασθένειες της αμαρτίας, μας ανεβάζουν στα επίπεδα της αγάπης και της συγχωρητικότητος.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας του Ακάθιστου Ύμνου απονεμήθηκε το οφφίκιο του Άρχοντος Υμνωδού της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, στον μουσικολογιώτατο πρωτοψάλτη κ. Κων/νο Στεφανάκη.

Η χειροθεσία του νέου Άρχοντα του Πατριαρχικού Θρόνου πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου παρουσία πλήθους κόσμου, συγγενών και μαθητών του πρωτοψάλτου.

Την χειροθεσία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός ακολουθώντας τη σεπτή Πατριαρχική εντολή της Α.Θ.Π. και Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Το Πατριαρχικό Γράμμα ανέγνωσε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης ενώ η τελετή της απονομής ολοκληρώθηκε με τη φήμη του Οικουμενικού Πατριάρχου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ