Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 | 19:02

“Αιχμές” Πατριάρχη για την ενότητα των ορθόδοξων εκκλησιών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Αιχμές άφησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, για τη συμπεριφορά άλλων εκκλησιών, ως προς την ανταπόκριση τους στην «αδελφική διάθεση» του Οικουμενικού Πατριαρχείου έναντι τους, αναφέροντας τη στάση τους στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Κρήτης και στο ουκρανικό εκκλησιαστικό ζήτημα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, μιλώντας σε μοναχούς, εκπαιδευτικούς και μαθητές της Αθωνιάδας Ακαδημίας για τη στοργή και την αγάπη του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς όλα τα πνευματικά του τέκνα, έθιξε και το ζήτημα της πανορθόδοξης ενότητας και συνεργασίας.

«Παντού εξακτινώνεται το ενδιαφέρον του (Οικουμενικού Πατριαρχείου), η μέριμνα του, η στοργή του, η προσευχή του για τα απανταχού τέκνα του, καθώς επίσης, ως γνωστόν, αγκαλιάζει ολόκληρη την Ορθοδοξία, όσον εξαρτάται από ημάς, από το Φανάριον, προσφέρουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την πανορθόδοξον ενότητα και συνεργασία» ανέφερε ο κ. Βαρθολομαίος.

Τόνισε επίσης «Δυστυχώς, υπάρχουν και άλλες εκκλησίες που δεν εκτιμούν αυτήν την αδελφική διάθεση ημών προς αυτάς τας εκκλησίας, και απόδειξις ότι εις το μεγάλο γεγονός της ιστορίας της εκκλησίας μας, εννοώ την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο δεν προσήλθαν τέσσερις αυτοκέφαλες εκκλησίες. Και με το πρόσφατο ουκρανικό εκκλησιαστικό θέμα φάνηκε πάλι πόσο απρόθυμοι είναι τινές να συνεργαστούν με την πρωτόθρονον εκκλησίαν και πόσο απρόθυμοι είναι να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν την Κανονικήν τάξη, η οποία ισχύει εις την Ορθόδοξον Εκκλησία μας, από αιώνων, από της εποχής των Οικουμενικών Συνόδων, των πρώτων αιώνων του Χριστιανισμού».

Ο κ. Βαρθολομαίος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξέφρασε τη συγκίνησή του που επισκέπτεται ξανά την Αθωνιάδα Ακαδημία, τονίζοντας ότι κάθε φορά που επισκέπτεται το Άγιον Όρος, το επιδιώκει και συνεχάρη όλους, τον διευθυντή, τους καθηγητές για το έργο τους. Ανέφερε ότι στην Αθωνιάδα Ακαδημία φοιτούν μαθητές διαφόρων εθνικοτήτων και φυλών, οι οποίοι μιλούν διάφορες γλώσσες και πρόσθεσε:

«Είναι μια μικρογραφία του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, το οποίο περιλαμβάνει εις τους κόλπους του και εις την δικαιοδοσία του ευσεβή ορθόδοξα τέκνα κάθε προελεύσεως, μέχρι και των μακρινών ασιατικών χωρών, μέχρι και της απώτατης Νέας Ζηλανδίας, μέχρι και του Καναδά και της Αργεντινής».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ