Μία ευχάριστη έκπληξη ανέμενε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και τη συνοδεία του, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», λίγο πριν την αεροπορική πτήση για τη Θεσσαλονίκη, όπου απόψε το βράδυ ο Αρχιεπίσκοπος, παρουσία και άλλων ιεραρχών, θα τελέσει ιερά ολονυκτία για την μνήμη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου κατόπιν προσκλήσεως του Μητροπολίτου Κασσανδρείας Νικοδήμου.

Την ίδια ώρα που αφίχθη στο αεροδρόμιο ο Μακαριώτατος, προσγειώθηκε το αεροσκάφος της γραμμής που εκτελούσε την πτήση από Νεα Υόρκη για Αθήνα. Ανάμεσα στους επιβάτες και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

Έτσι δόθηκε η ευκαιρία για μισή ωρα περίπου να συναντηθούν οι δυο ιεράρχες στην αίθουσα του αεροδρομίου, να ανταλλάξουν τον αδελφικό ασπασμό και, μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών βρήκε την ευκαιρία να προσφέρει στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής το τελευταίο του βιβλίο σχετικά με την «Απάντηση της Εκκλησίας στα μυθεύματα αντικληρικαλιστικού λαϊκισμού».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στη συνέχεια μετεπιβιβάσθηκε στο αεροσκάφος, για να συνεχίσει το ταξίδι του για την Κύπρο.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: