Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 13:01

Η Αθήνα υποδέχεται την αγία Ελένη- Έφθασε το ιερό σκήνωμα για πρώτη φορά από τη Βενετία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΒΕΝΕΤΙΑ: ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ- ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ

Με τιμές αρχηγού κράτους, παρουσία αγημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, η Αθήνα υποδέχθηκε το ιερό σκήνωμα της αγίας Ελένης και τον Τίμιο Σταυρό που έφθασαν πριν από λίγο από τη Βενετία στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Το σκήνωμα της αγίας, η οποία χαρακτηρίζεται και ως 14η Απόστολος, βγαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία του Χριστιανισμού από τη Βενετία.

Αφού αποδόθηκαν οι δέουσες τιμές από τις Ένοπλες Δυνάμεις, πραγματοποιήθηκε μια σύντομη δέηση από τον μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικόλαο. Παρών στην υποδοχή και την τελετή ήταν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος. Εργαζόμενοι και παραβρισκόμενοι στον χώρο του αεροδρομίου είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν το σκήνωμα της αγίας.

Η επίσημη υποδοχή του σκηνώματος της αγίας Ελένης και του Τιμίου Σταυρού θα γίνει σε λίγη ώρα μπροστά από το Δημαρχείο Αιγάλεω, επί της Ιεράς Οδού. Εκεί, το σκήνωμα της αγίας θα τοποθετηθεί σε κιλλίβαντα πυροβόλου όπλου και θα μεταφερθεί με μεγαλοπρεπή λιτανευτική πομπή στον ναό της αγίας Βαρβάρας.

Η Ιταλική Φιλαρμονική θα παιανίσει τον Εθνικό Ύμνο της Ιταλίας και η Ελληνική αντίστοιχα της Ελλάδας. Κατά τη λιτανευτική πομπή, δεξιά και αριστερά του κιλλίβαντα, θα συνοδεύουν το ιερό σκήνωμα μέλη του “Φάρου” Ποντίων και της “Μεγαλονήσου” Κρητών, με τις παραδοσιακές φορεσιές τους.

Τις τιμητικές κορδέλες του σκηνώματος θα κρατούν οι επίσκοποι Μεθώνης Κλήμης, Σαλώνων Αντώνιος, Θαυμακού Ιάκωβος και Χριστιανουπόλεως Προκόπιος. Τιμητικό άγημα στρατιωτών θα περιβάλλει το ιερό σκήνωμα και τον Τίμιο Σταυρό.

Έξω από τον ναό, το ιερό σκήνωμα και τον Τίμιο Σταυρό θα υποδεχθούν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, με τον μητροπολίτη Νικαίας Αλέξιο, καθώς και άλλοι μητροπολίτες, βουλευτές και αξιωματούχοι.

Χιλιάδες προσκυνητές από όλη την Ελλάδα είναι ήδη συγκεντρωμένοι στον ναό και περιμένουν την άφιξη των ιερών θησαυρισμάτων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ