Την αγωνία του για την εξέλιξη της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί τις τελευταίες μέρες σε Λέσβο και Χίο εκφράζει ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος (ΙΣΚΕ).

Σε ανακοίνωσή του, ο ΙΣΚΕ αναφέρει ότι τα γεγονότα που συμβαίνουν στα δύο νησιά φέρνουν στον νου παλαιότερες εποχές. Επίσης, εύχεται “ο Θεός να φωτίσει τους κυβερνώντες και να δίνει δύναμη στους νησιώτες” καθώς και το μεταναστευτικό να μην αποτελέσει μια ακόμη αφορμή διάσπασης μεταξύ των Ελλήνων.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του ΙΣΚΕ:

Παρατηρούμε αποσβολωμένοι τις τελευταίες ώρες όσα συμβαίνουν στα δύο νησιά μας, την Λέσβο και την Χίο. Από την μία η επέμβαση των ΜΑΤ και από την άλλη αυτό που ακούγεται από τους νησιώτες, δηλαδή περί καταλήψεως των νησιών από τα ΜΑΤ. Το μυαλό μας πηγαίνει σε παλαιότερες δύσκολες εποχές, όπου οι Έλληνες στρέφονταν κατά των Ελλήνων.

Παρακολουθούμε με αγωνία αυτές τις εξελίξεις και ευχόμαστε ο Θεός να φωτίσει τους κυβερνώντες και να δίνει δύναμη στους νησιώτες, οι οποίοι σηκώνουν μόνοι τους το βάρος των μεταναστευτικών ροών τα τελευταία χρόνια, να βρουν την καλύτερη λύση και να επικρατήσει η λογική.

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε το μεταναστευτικό να μη γίνει αφορμή να διασπαστεί για μία ακόμα φορά ο λαός μας. Είθε να βρεθεί η καλύτερη λύση, η οποία θα ικανοποιεί όχι μόνο τους νησιώτες, αλλά και όλους τους Έλληνες.

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.