Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε χθες Ιερά Αγρυπνία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Βύρωνα, εξ’ αφορμής της παραμονής της Ιεράς Εικόνας Παναγίας Γοργουπηκόου από το Πατριαρχείο της Αγίας Πόλεως των Ιεροσολύμων (από 7-21 Ιουνίου 2015), προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου κ. Καλλινίκου Νικολάου, Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού.

Ο Άγιος Ιεροκήρυκας, στο κήρυγμά του, είπε τα εξής: ”Αλλά εκείνο το χαρακτηριστικό που έχει η Αγία Θεοτόκος αδερφοί μου, είναι εκείνος ο χαιρετισμός που της έδωσε και το όνομα με το οποίο την προσφώνησε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ, διότι εκείνος μετέφερε τα λόγια του ιδίου του θεού και την αποκάλεσε Κεχαριτωμένη, δηλαδή εκείνη που έχει πληρωθεί με την χάρη Του Θεού.

Έχει συγκεντρώσει στο πρόσωπό Της η Θεοτόκος ολόκληρες αρετές ώστε να γίνει ο μαγνήτης εκείνος που μαγνήτισε την χάρη του θεού και να γίνει έτσι το Ιερό εκείνο σκεύος όπου ο Πάνσοφος Θεός κατασκεύασε την σωτηρία μας. Να ευχηθούμε αδερφοί μου η Παναγία μας η Γοργοϋπήκοος, μια που και το Ιερό Εικόνισμα Της βρίσκεται ανάμεσά μας, προερχόμενο από την Αγία Πόλη της Ιερουσαλήμ, να μεσιτεύει στον Υιό Της και Θεό Της για όλους εμάς, για την πατρίδα μας, για το έθνος μας και για όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται σε δυσκολίες, ασθένειες, κακουχίες και γενικά σε όσους με θέρμη και πίστη προσεύχονται στο Άγιο Όνομά Της”.

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: