Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι προσδίδουν στην ευρύτερη περιοχή θρησκευτικό, ποιμαντικό και πνευματικό χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Δημήτρια 2015», τελούνται καθημερινά ιερές ακολουθίες αλλά και συγκεντρώσεις με σπουδαίους ομιλητές της εκκλησιαστικής ζωής.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε ιερά αγρυπνία την οποία τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης με τον διάκονο Φραγκίσκο του Μητροπολιτικού ναού Αθηνών.

Ο π. Συμεών, μετά τον Εσπερινό, μίλησε στον πιστό κόσμο του Αγίου Δημητρίου, δίνοντας παλμό στην κατανυκτική ακολουθία, προτρέποντας τον κόσμο να χαίρεται την καθημερινή επικοινωνία του με τον Χριστό.

Ο χορός των ιεροψαλτών με πρωτοψάλτη τον Συμεών Σβανά, έδωσε στιγμές επικοινωνίας με τον ουρανό μέσα στην όμορφη ατμόσφαιρα της εκκλησίας.

Στιγμές προσευχής και θρησκευτικής λατρείας έζησαν σήμερα οι πιστοί στον ναό του Αγίου Δημητρίου του ομωνύμου δήμου της Αττικής, με π. Συμεών στο ιερό βήμα και Συμεών στο βήμα του ψαλτηρίου.

Ο προϊστάμενος του ναού π. Ματθαίος Χάλαρης ευχαρίστησε από καρδιάς τον Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής για την παρουσία του και ευχήθηκε κάθε καλό στην πορεία του ως κληρικός.

Το δεκαοχταήμερο των εκδηλώσεων «Δημήτρια 2015» αναμένεται να κορυφωθεί την ημέρα μνήμης του Αγίου Δημητρίου κατά την οποία θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των ακολουθιών του ναού:

http://www.in-ad.gr/Dimitria2015/index.html

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Ετικέτες: