Στο πλαίσιο των μαθημάτων της Λειτουργικής και των σχετικών Ασκήσεων των φοιτητών, την Παρασκευή προς Σάββατο, 1-2 Απριλίου 2016, τελέσθηκε Αγρυπνία στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Τριάδος που βρίσκεται εντός της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Πρώτα τελέσθηκε η Γ΄ Στάση των Χαιρετισμών, και εν συνεχεία η Ακολουθία του Μνημοσύνου στην εκτενή της μορφή, στη θέση του Όρθρου, και τέλος η θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Της Αγρυπνίας προέστη ο Επίκ. Καθηγητής της Λειτουργικής π. Χρυσόστομος Νάσσης και παρέστησαν ο Πρόεδρος του Τμήματος Θεολογίας Καθηγητής της Λειτουργικής κ. Παναγιώτης Σκαλτσής, άλλοι καθηγητές και αρκετοί φοιτητές. Το μουσικό μέρος διακόνησε άριστα η Χορωδία της Θεολογικής Σχολής υπό τη διεύθυνση του Επίκ. Καθηγητή της Βυζαντινής Μουσικολογίας π. Σπυρίδωνος Αντωνίου.

Η Αγρυπνία αυτή τελείται κάθε χρόνο την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ως έκφραση της λειτουργικής αγωγής των φοιτητών της Θεολογικής Σχολής και προετοιμασία των για την μεγάλη και χαρμόσυνη εορτή του Πάσχα και της Αναστάσεως του Κυρίου μας.

ΠΗΓΗ: katallagi.web.auth.gr

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: