Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 | 2:12

ΒΙΝΤΕΟ- Αγρυπνία στα Μετέωρα για την “Κυρά των Αθηνών”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Σε κλίμα κατάνυξης και προσευχής τελέστηκε το βράδυ της Τρίτης στην ιερά μονή Ρουσάνου Μετεώρων αγρυπνία για τη μνήμη της “Κυράς των Αθηνών”, Οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας. Τη βραδινή θεία λειτουργία τέλεσε μέσα σε μια γαλήνια ατμόσφαιρα, μόνο με το φως των καντηλιών και των κεριών, ο μητροπολίτης Σταγών, κ. Θεόκλητος, πλαισιωμένος από τον πρωτοσύγκελο της μητρόπολης, π. Νήφωνα Καψάλη, και πλειάδας κληρικών.

Πλήθος προσκυνητών προσήλθε ευλαβικά στην μετεωρίτικη ιερά μονή για να παρακολουθήσει την κατανυκτική αγρυπνία και να προσκυνήσει αντίγραφο εικόνας της Παναγίας Παραμυθίας, η οποία ενθρονίστηκε πριν από λίγες ημέρες, προερχόμενη από την ιερά μονή Βατοπεδίου.

Ο μητροπολίτης Σταγών, στον λόγο του, αναφέρθηκε στην αξία της φιλανθρωπίας και της προσφοράς, τονίζοντας πως “η αγάπη και η ελεημοσύνη δεν εκφράζονται μόνο με τα χρήματα και την υλική βοήθεια, αλλά εκφράζονται τις περισσότερες φορές με τον ηθικό λόγο και τη συμπαράσταση”.

Κλείνοντας, ο κ. Θεόκλητος ευχήθηκε στην Καθηγουμένη της μονής, που φέρει το όνομα της αγίας Φιλοθέης, η χάρη της “Κυράς των Αθηνών” να την ενδυναμώνει, ώστε μαζί με τη συνοδεία της να συνεχίσουν να προσφέρουν τη διακονία τους στην ιερά μονή των Μετεώρων και στους πιστούς.

Στην συνέχεια προσφέρθηκε σε όλους τους προσκυνητές μοναστηριακό κέρασμα στο αρχονταρίκι της μονής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ