Ενοριακά

Αγρυπνία στα Ιλίσια για τους ορθόδοξους προστάτες των ερωτευμένων

ORTHODOXIA.INFO | Γιώργος Φερδής Μια ξεχωριστή αγρυπνία προεξάρχοντος του Επισκόπου Θεσπιών Συμεών τελέστηκε απόψε επι τη μνήμη των Αγίων Ακύλα και Πρισκίλλης στον ναό του Αγίου Γερασίμου στα Ιλίσια.

Την μνήμη των Αγίων Ακύλα και Πρισκίλλης, τους προστάτες του χριστιανικού ζευγαριού, τίμησαν οι ενορίες του Αγίου Θεράποντα Ζωγράφου και Αγίου Γερασίμου Ιλισίων.

Μια πρωτότυπη ιδέα με δυτικό άρωμα αφού τιμούμε την οικογένεια και την αγάπη σε μια Ορθόδοξη έκδοση κατά τον δυτικό Άγιο Βαλεντίνο που εορτάζεται μέσα στην έβδομαδα.

Στην ομιλία του ο Επίσκοπος Θεσπιών τόνισε τον λόγο της συζυγίας των δυο Αγίων και πρόσθεσε :«Οι σημερινοί Άγιοι έρχονται να δώσουν ένα τρόπο αγάπης με μοναδικό στόχο τον Χριστό».

«Στο μυστήριο της διαφορετικότητας κρύβεται η απόλυτη αγάπη» είπε στο τέλος και σημείωσε ότι «Σημασία έχει να βλέπεις στην ίδια κατεύθυνση».

Αρκετοί πιστοί τίμησαν και προσευχήθηκαν σε κατανυκτικό περιβάλλον για την οικογένεια όπως έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια.

Οι δυο ενορίες ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μια γιορτή για τον θεσμό της Οικογένειας κατά το καθολικό έθιμο του Αγίου της Αγάπης.

Στο τέλος ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών ευχαρίστησε θερμά τόσο τον π. Γεώργιο Καλαντζή όσο και τον π. Χαράλαμπο Πανόπουλο που, για την πνευματική ενδυνάμωση της οικογενείας, συνέπραξαν και γέμισαν από νέους και νέες την ενορία του Αγίου Γερασίμου.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Ο Επίσκοπος Θεσπιών στον Ι. Ν. Αγίων Αναργύρων ομωνύμου Δήμου

Αναδημοσίευση

Χειροθεσία πρωτοπρεσβυτέρου στον Άγιο Δημήτριο Όπλων (BINTEO)

Σπύρος Παπαγεωργίου

Θεσπιών: «Εμείς τελικά ποιον Χριστό θέλουμε;»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Πρόσκληση Ιερώνυμου σε Βαρθολομαίο να επισκεφθεί την Αθήνα στις 23 Μαΐου

Ανδρέας Λουδάρος

Θεσπιών: «Η πραγματική πρόκληση είναι να αλλάξουμε»

Αναστάσιος Βόπης

Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στην Μητρόπολη Αθηνών

Αναστάσιος Βόπης