Ενοριακά

Αγρυπνία στα Ιλίσια για τους ορθόδοξους προστάτες των ερωτευμένων

ORTHODOXIA.INFO | Γιώργος Φερδής Μια ξεχωριστή αγρυπνία προεξάρχοντος του Επισκόπου Θεσπιών Συμεών τελέστηκε απόψε επι τη μνήμη των Αγίων Ακύλα και Πρισκίλλης στον ναό του Αγίου Γερασίμου στα Ιλίσια.

Την μνήμη των Αγίων Ακύλα και Πρισκίλλης, τους προστάτες του χριστιανικού ζευγαριού, τίμησαν οι ενορίες του Αγίου Θεράποντα Ζωγράφου και Αγίου Γερασίμου Ιλισίων.

Μια πρωτότυπη ιδέα με δυτικό άρωμα αφού τιμούμε την οικογένεια και την αγάπη σε μια Ορθόδοξη έκδοση κατά τον δυτικό Άγιο Βαλεντίνο που εορτάζεται μέσα στην έβδομαδα.

Στην ομιλία του ο Επίσκοπος Θεσπιών τόνισε τον λόγο της συζυγίας των δυο Αγίων και πρόσθεσε :«Οι σημερινοί Άγιοι έρχονται να δώσουν ένα τρόπο αγάπης με μοναδικό στόχο τον Χριστό».

«Στο μυστήριο της διαφορετικότητας κρύβεται η απόλυτη αγάπη» είπε στο τέλος και σημείωσε ότι «Σημασία έχει να βλέπεις στην ίδια κατεύθυνση».

Αρκετοί πιστοί τίμησαν και προσευχήθηκαν σε κατανυκτικό περιβάλλον για την οικογένεια όπως έχει καθιερωθεί εδώ και χρόνια.

Οι δυο ενορίες ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μια γιορτή για τον θεσμό της Οικογένειας κατά το καθολικό έθιμο του Αγίου της Αγάπης.

Στο τέλος ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών ευχαρίστησε θερμά τόσο τον π. Γεώργιο Καλαντζή όσο και τον π. Χαράλαμπο Πανόπουλο που, για την πνευματική ενδυνάμωση της οικογενείας, συνέπραξαν και γέμισαν από νέους και νέες την ενορία του Αγίου Γερασίμου.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

VIDEO: Σε κλίμα οδύνης η αγρυπνία γύρω από το σκήνωμα του μακαριστού μητροπολίτη Γλυφάδας

Αναστάσιος Βόπης

Λαμπρή λιτανεία της Αγίας Φιλοθέης στην Πλατεία Μητροπόλεως

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε νέο ιερέα: «Οι σκέψεις σου θα είναι η Αγία τράπεζα»

Γιώργος Δ. Φερδής

Ο πανηγυρικός εσπερινός της Αγίας Φιλοθέης στη Μητρόπολη Αθηνών

Γιώργος Δ. Φερδής

Αρχιερατικό μνημόσυνο για τον μακαριστό Θηβών Νικόδημο Γραικό

Γιώργος Δ. Φερδής

Μαντολινάτα Αγ. Παντελεήμονος Αχαρνών: Η ζωντανή ιστορία της Αθήνας που αντιστέκεται στην παρακμή

Γραφείο Ρεπορτάζ