Με λαμπρότητα εορτάστηκε και φέτος (εκ μεταθέσεως), η σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της επονομαζομένης Γοργοϋπηκόου, στην ενορία Νέου Μυλοτόπου Γιαννιτσών όπου και αποθησαυρίζεται γνήσιο αντίγραφο της ομωνύμου ιεράς εικόνος (αρχαίας τοιχογραφίας) από την Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους.

Το βράδυ της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε πανηγυρική Αγρυπνία κατά το αγιορείτικο τυπικό προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου Αντωνίου Κορέστη, Αρχιερατικού Επιτρόπου Σκύδρας και με την συμμετοχή ιερέων και διακόνων της Ι. Μητροπόλεως, πλειάδος ιεροψαλτών (καθηγητών και μαθητών της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας «Ρωμανός ο Μελωδός») και πλήθους πιστού λαού, που προσέτρεξε με ευλάβεια προκειμένου να τιμήσει την Θεοτόκο της ταχείας αντιλήψεως στα αιτήματα των πιστών, την Γοργοϋπήκοο.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: