Μπορεί στο Άγιον Όρος να μην συνηθίζεται να γιορτάζουν τα γενέθλια κάποιου, όμως για την περίπτωση του ηγουμένου Ιερεμία της Μονής Παντελεήμονος αυτή τη φορά έγινε εξαίρεση. Άλλωστε σε αντίθεση με τους Έλληνες Ορθοδόξους, οι Ρώσοι εορτάζουν κανονικά τα γενέθλια.


Φέτος ο ηγούμενος Ιερεμίας, που γεννήθηκε το 1915 στο Ροστόβ της Ρωσίας, έκλεισε έναν αιώνα ζωής και στο μοναστήρι του, η επέτειος τιμήθηκε από πολλούς.

Για τον εορτασμό της εκατονταετηρίδας του ηγουμένου συγκεντρώθηκαν στη Μονή του Αγίου Παντελεήμονα περίπου 400 προσκυνητές από την Ρωσία, την Ουκρανία αλλά και την Ελλάδα.
Μετά την αγιορείτικη Θ. Λειτουργία την οποία τέλεσαν τέσσερις επίσκοποι από την Εκκλησία της Ρωσίας παρατέθηκε η καθιερωμένη μοναστηριακή τράπεζα στη διάρκεια της οποίας οι παρευρισκόμενοι τίμησαν τον εορτάζοντα.

Ανάμεσα στους υψηλούς επισκέπτες, ήταν Ρώσοι και Ουκρανοί διπλωμάτες, οι ηγούμενοι των Μονών Βατοπαιδίου και Χιλανδαρίου αλλά και εκπρόσωποι των περισσότερων Μονών του Άθωνα.

 

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: