Ελλάδα

Συγκλονιστικές στιγμές κατά την μεταφορά του Ι.Λειψάνου στο λιμάνι του Πειραια

Με δάκρυα στα μάτια, κρατώντας εικόνες και θυμιατήρια αποχαιρέτισαν χθες αργά το απόγευμα οι Πειραιώτες το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, συνόδευσαν από τον μητροπολιτικό ναό της Αγίας Τριάδας μέχρι και το λιμάνι το ιερό λείψανο. Εκεί ανέμενε η τορπιλάκατος «Μαριδάκης» του Πολεμικού Ναυτικού.

Κατά την στιγμή της εισόδου του ιερού λειψάνου εντός του λιμανιού όλα τα πλοία που βρίσκονταν εκεί δια μέσου τιμητικών συριγμών που ακούστηκαν σε ολόκληρη την πόλη τίμησαν με τον δικό τους τρόπο την Αγία.

Την ίδια στιγμή πυροσβεστικό σκάφος το οποίο βρισκόταν δίπλα από την τορπιλάκατο με μεγάλους πίδακες νερού έδινε τον δικό του τόνο συμπληρώνοντας τις ναυτικές τιμές.

Το ιερό λείψανο μεταφέρθηκε εντός του πολεμικού πλοίου από τον επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο ο οποίος ευλόγησε τα πλήθη που είχαν συγκεντρωθεί στο λιμάνι για να αποχαιρετίσουν την Αγία. Μέχρι και την στιγμή που το σκάφος αναχώρησε από το λιμάνι όλα τα πλοία συνέχιζαν τους τιμητικούς σιριγμούς.

Λίγα λεπτά αργότερα το πολεμικό σκάφος το οποίο μετέφερε τιμητικά εκτός των ορίων του πειραϊκού λιμένα, έφθασε στην βάση του απ’ όπου με αυτοκινητοπομπή επέστρεψε στον προσκυνηματικό ναό της Αγίας Βαρβάρας στον ομώνυμο Δήμο όπου το προσκύνημα θα συνεχιστεί μέχρι και την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος.

Ήδη έχουν επικοινωνήσει με την Αποστολική Διακονία άνθρωποι απ’ ολόκληρη τη χώρα που εκμεταλλευόμενοι την παράταση που δόθηκε θα ταξιδέψουν ιδιωτικά αλλά και οργανωμένα στην Αθήνα, ώστε να προσκυνήσουν την χάρη της. Φωτογραφίες: Γιώργος Φερδής Βιντεο: Αποστολική Διακονία

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Γλυφάδας: «Ο ηγέτης δεν κρύβεται αλλά θυσιάζεται για τον λαό»

Αναστάσιος Βόπης

Για πάντα στην Αγία Βαρβάρα ομωνύμου δήμου η Παναγία του Τιχβίν

Σπύρος Παπαγεωργίου

Συνεχίζεται το προσκύνημα της Παναγίας του Τιχβίν

Σπύρος Παπαγεωργίου

Υποδοχή εικόνας της Παναγίας του Τιχβίν στην Αποστολική Διακονία

Σπύρος Παπαγεωργίου

Συγκίνηση στην εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Ελευσίνος Ιεροθέου

Σπύρος Παπαγεωργίου

Πειραιώς Σεραφείμ: «Σκοπιανοί και όχι Μακεδόνες»

Αναδημοσίευση