Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 | 13:45

Αγιασμό στο εργοτάξιο του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero θα κάνει ο Αμερικής Ελπιδοφόρος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Restart για τις εργασίες αποπεράτωσης του ναού στο εθνικό προσκύνημα του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν» σηματοδοτεί ο αγιασμός που θα τελέσει στις 6 Δεκεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στο εργοτάξιο, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Νικολάου.

Η ολοκλήρωση των εργασιών και η παράδοση του ναού αποτελεί ένα από τα στοιχήματα για τον νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής. Ο κ. Ελπιδοφόρος στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου πριν την ενθρόνισή του τον περασμένο Ιούνιο είχε χαρακτηρίσει θέμα τιμή και υπερηφάνειας της Αρχιεπισκοπής την αποπεράτωση του ναού. Πριν από περίπου ένα μήνα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στην ομιλία του προς το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο υποσχέθηκε ότι τα θυρανοίξια του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου θα γίνουν στις 11 Σεπτεμβρίου του έτους 2021.

Αυτή την εικόνα παρουσίαζε τον περασμένο Ιούνιο ο ναός του Αγίου Νικολάου στο «Σημείο Μηδέν»

Ο μικρός ελληνορθόδοξος ναός του Αγίου Νικολάου δίπλα στον νότιο πύργο του συγκροτήματος του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου ήταν ο μόνος τόπος λατρείας που καταστράφηκε στην τρομοκρατική επίθεση της 1ης Σεπτεμβρίου 2001. Αφότου η Αρχιεπισκοπή Αμερικής κέρδισε νομικά απαιτητική και οικονομικά δύσκολη δικαστική μάχη για την ιδιοκτησία του οικοπέδου που φιλοξενούσε το εκκλησάκι πριν γκρεμιστεί, κατάφερε να εξασφαλίσει σε άλλο σημείο της έκτασης του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου χώρο για την ανέγερση νέου ναού που θα αποτελούσε εθνικό προσκύνημα. Ο αρχικός προϋπολογισμός για την κατασκευή του ναού ήταν 20.000.000 δολάρια. Ωστόσο οι εργασίες διακόπηκαν στα τέλη Νοεμβρίου 2017 και ενώ είχαν ήδη καταβληθεί περισσότερα από 80.000.000 χωρίς ο ναός να έχει αποπερατωθεί. Τελικά ελλείψει χρηματοδότησης οι εργασίες έχουν διακοπεί από το 2017. Μέχρι σήμερα το τσιμεντένιο κέλυφος του ναού στέκει ημιτελές στην άκρη του μνημείου του «Σημείου Μηδέν», καλυμμένο με μουσαμάδες και ξύλινα πάνελ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ