Με πανηγυρικό τρόπο εορτάστηκε η μετακομιδή του ιερού λειψάνου του Αγίου Πατρός ημών Διονυσίου Επισκόπου Αιγίνης του θαυματουργού, από τα Στροφάδια στη Ζάκυνθο, στον ομώνυμο Ναό του Ιλίου. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος, ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου, πλαισιωμένος από ιερείς της μητροπόλεως Ιλίου και άλλους επισκέπτες.

Στον Θείο Λόγο του ο κ. Κύριλλος έκανε αναφορά στον βίο, αλλά και τις αρετές του Αγίου Διονυσίου. “Οι νέοι σε ηλικία άνθρωποι ζούνε σε μία πλάνη, πως μπορούν να καταφέρουν τα πάντα χωρίς τη βοήθεια του Θεού. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους νέους, που δείχνουν εγωισμό, ο Άγιος Διονύσιος ακτινοβολούσε από την καθαρότητα του βίου του και την παρουσία του Θεού στη ζωή του”.

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως: “Η ύπαρξη του Αγίου Διονυσίου είναι η παρουσία του Θεού στον κόσμο”. Έκλεισε λέγοντας πως “Όσοι έχουν νοητούς οφθαλμούς, μόνον αυτοί μπορούν να διακρίνουν τη δόξα και το φως του Κυρίου, για να τους καθοδηγεί και να τους προστατεύει, σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους”.

Λίγο πριν την απόλυση, ο κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, για την άδεια και ευλογία του να λειτουργήσει, καθώς και τους πατέρες που συλλειτούργησαν.

Tagged: