Ελλάδα

Αίγινα: Με ξεχωριστές τιμές πανηγύρισε τον πολιούχο της

Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα εόρτασε η νήσος Αίγινα την ετησία μνήμη του πολιούχου και προστάτου Αγίου Νεκταρίου Επσκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού (8 και 9 Νοεμβρίου ε.έ.).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα την παραμονή της εορτής τελέσθηκε ενωρίς ο μικρός εσπερινός εις το Καθολικόν της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος (Αγίου Νεκταρίου) και εν συνεχεία ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός εις τον νέον παμμεγέθη Ι. Ναό του Αγίου Νεκταρίου με την συμμετοχή των προσκληθέντων από τον Σεβ. Ποιμενάρχην μας Σεβ. Μητροπολιτών: 1) Καρθαγένης κ.κ ΑΛΕΞΙΟΥ 2) Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 3) Ελασσώνος κ.κ. ΧΑΡΙΤΩΝΟΣ 4)Γρεβενών κ.κ ΔΑΒΙΔ και 5) Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ ΙΟΥΣΤΙΝΟΥ.

Εις τον Μ. Εσπερινό χοροστάτησε ο άγιος Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς όστις και εκήρυξε γλαφυρά τον Θ. Λόγον. Ακολούθησε ιερά αγρυπνία μέχρι της 5.30΄πρωϊνής εις την οποίαν ομίλησε ο Πανοσ. Αρχμ. π. Σάββας Ζέρβας, Εφημέριος – Ιεροκήρυξ.

Την κυριώνυμον της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αγίου Καρθαγένης, τον δε Θ. Λόγον εκήρυξε εμπνευσμένα ο Σεβ. Άγιος Κίτρους.

Στην συνέχεια σχηματίσθηκε εις τον λιμένα της νήσου Αιγίνης η λιτανευτική πομπή η οποία κατέληξε εις τον Ι. Μητροπολιτικόν Ναόν. Μετά το πέρας της λιτανεύσεως παρετέθη επίσημον γεύμα προς τιμήν των προσκληθέντων Αρχιερέων και των αρχών εις την τραπεζαρίαν της Ι. Μονής Αγίου Νεκταρίου.

Ας σημειωθεί ότι στις ιερές ακολουθίες έψαλλε πολυμελής χορός Ιεροψαλτών υπό την χοραρχίαν του Πρωτοψάλτου κ. Δημητρίου Καλομοίρη.

Τον Μ. Εσπερινό, ως και την Πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία μετέδωσαν απευθείας ο Ρ/Σ της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο Ρ/Σ της Πειραϊκής Εκκλησίας την ιερά αγρυπνία.

Το απόγευμα της εορτής εψάλη ο Εσπερινός της αποδόσεως προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ.κ ΕΦΡΑΙΜ.

Η χάρις και η ευλογία του Αγίου Νεκταρίου του θαυματοβρύτου στις δύσκολες αυτές ημέρες να είναι μαζί μας!

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Μνήμες και συγκίνηση στη συνάντηση της Ένωσης Αποφοίτων της Σχολής Κορίνθου

Σπύρος Παπαγεωργίου

Στις εκδηλώσεις της Εστίας Θεολόγων Χάλκης ο μητροπολίτης Βρυούλων

Γραφείο Ρεπορτάζ

Αφιερωμένη στην Μακεδονία, την προσφυγιά & την ξενιτιά η συναυλία της μητρόπολης Ν. Κρήνης

Σοφία Καρεκλά

ΦΩΤΟ: Όταν ο μητροπολίτης δεν φοβάται να λερωθεί

Γραφείο Ρεπορτάζ

Αρχιερατικό συλλείτουργο για τον πολιούχο του Τυρνάβου

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Το μεγάλο «όπλο» στα χέρια των Χριστιανών είναι η προσευχή του ενός για τον άλλον»

Εκκλησία της Ελλάδος