Γράφει ο Φαίδων Χριστοδουλακης*. Η χθεσινή συνέντευξη του αρχιεπισκόπου,αν μη τι άλλο,δημιούργησε στον ελληνικό λαό ανάμεικτα αισθήματα,χαράς και θλίψης. Είναι,χωρίς αμφιβολία,σπουδαίο το γεγονός πως η Ελλαδική μας Εκκλησία,δια στόματος Αρχιεπισκόπου,εμμένει σταθερά στον ελληνορθόδοξο προσανατολισμό λαού και παιδείας.Η μάνα Εκκλησία δεν αποχωρίζεται τα ιστορικά της παιδιά,τον ελληνικό λαό ενάντια στις εξουσίες εκείνες που μεθοδικά επιβουλεύονται την εθνική του ενότητα κι εργάζονται για το ξερίζωμα της καρδιάς των Ελλήνων.Και καρδιά των Ελλήνων είναι η Ορθοδοξία.

Επιπλέον ο Μακαριωτατος,για πρώτη φορά,διατύπωσε σαφώς,αυτό που κάθε υγιής νους,χωρίς εμπάθεια,αντιλαμβάνεται.Ότι δηλαδή μεθοδεύεται ένας άτυπος ισλαμικός εποικισμός του τόπου έχοντας ως προσωπείο έναν επιδοτούμενο ανθρωπισμό και με απώτερο σκοπό τη ριζική αλλοίωση της εθνικής και θρησκευτικής ιδιοπροσωπιας των Ελλήνων.Παρά την αρχικά αμέριστη υλική στήριξη της Εκκλησιάς στο πελώριο κύμα των ισλαμικών ροων,εκφράζεται πλέον ο σκεπτικισμός για την ανομη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος εκ μέρους της μνημονιακης Αριστεράς,και επιπλέον αλλαγή στάσης κι αντίθεση στη δημιουργία τεμένους.

Ωστόσο προβληματισμό και θλίψη εύλογα προκαλεί στον ορθόδοξο ελληνικό λαό,το γεγονός της προηγούμενης αφωνίας του Αρχιεπισκόπου και της Ιεράς Συνόδου,πλην ελαχίστων εξαιρέσεων,και τελικά της συμπλευσης με τους μνημονιακους διαχειριστές της εξουσίας μέχρι και σήμερα.Στους Έλληνες έλλειψε δραματικά η γενναία κι ασυμβίβαστη φωνή του μακαριστού Χριστοδούλου να υπεραμυνθει της εθνικού και θρησκευτικού προσώπου του Ελληνισμού και να εκφράσει σθεναρά αντίσταση στην εξαθλίωση του λαού.

Ίσως τελικά χάθηκε πολύτιμος χρόνος κι αυτό είναι καθοριστικής σημασίας για τις εξελίξεις που θα έρθουν.Ο καιρός θα το δείξει….

*Ο κ. Φ. Χριστοδουλακης ειναι Γραμματέας Ορθοδοξίας και Θρησκευμάτων στο κόμμα “Νέα Δεξιά

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: