Δεκάδες κάτοικοι της Μάνης αλλά και Μανιάτες που ζουν στην Αττική έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί έξω από το συνοδικό μέγαρο της μονής Πετράκη προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά τις εξελίξεις γύρω από την εκλογή του νέου μητροπολίτη τους.

Σύμφωνα με το προσκλητήριο των διοργανωτών στόχος της συγκέντρωσης των κατοίκων είναι η στήριξη της υποψηφιότητας του σημερινού πρωτοσυγκέλλου της Μητρόπολης Μάνης, αρχιμανδρίτη Συμεών Λαμπρινάκου.

Τους τελευταίους μήνες οι υποστηρικτές του συγκεκριμένου αρχιμανδρίτη έχουν προχωρήσει σε σειρά παρεμβάσεων τόσο στον Τύπο όσο και σε δημόσιες εκδηλώσεις στη Μάνη αλλά και εκτός αυτής, εμμένοντας πως η μόνη αποδεκτή λύση είναι αυτή της εκλογής Λαμπρινάκου.

Ο ίδιος ο αρχιμανδρίτης ο οποίος χαίρει εκτιμήσεως ανάμεσα στους κατοίκους αλλά και στην Ιεραρχία, δεν έχει λάβει καμία δημόσια θέση για τα γεγονότα. Θεωρείται από πολλούς πως ο τρόπος με τον οποίο οι υποστηρικτές του επιχείρησαν να προωθήσουν την υποψηφιότητα του, ενδεχομένως και να προκάλεσε το αντίθετο αποτέλεσμα.

Το όνομα του νέου μητροπολίτη Μάνης αναμένεται να γίνει γνωστό μετά το μεσημέρι.

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: