Τρίτη 28 Μαΐου 2024 | 5:04

Ένα χρόνο από την εκλογή του συμπλήρωσε ο αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ένα χρόνο από την εκλογή του στον θώκο της αρχιεπισκοπής Αυστραλίας συμπλήρωσε χθες ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος, για αυτό και η εορτή του αγίου μάρτυρος Χριστοφόρου κατέχει ιδιαίτερη θέση στη μνήμη των Αυστραλών.

Ήταν 9 Μαϊου 2019 οταν ο Επίσκοπος Χριστουπόλεως Μακάριος εκλέχτηκε παμψηφεί από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, νέος αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας.

Ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος που χθες ιερούργησε στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνεϋ, αναφέρθηκε με συγκίνηση στην επέτειο συμπλήρωσης ενός έτους από την εκλογή του, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ξεχνώ τη σημερινή ημέρα και με ευγνωμοσύνη στρέφω τη σκέψη μου στον Παναγιώτατο Πατριάρχη μας κ.κ. Βαρθολομαίο και στην περί Αυτόν Αγία και Ιερά Σύνοδο που μου εμπιστεύτηκαν μία τόσο υψηλή για την Εκκλησία μας θέση. Τους ευχαριστώ και πάντα θα τους μνημονεύω με ευγνωμοσύνη», συμπλήρωσε, ενώ ευχαρίστησε επίσης τους Επισκόπους, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν δια του Επισκόπου Μελόης κ. Αιμιλιανού, καθώς και τον κλήρο και τον λαό.

Ο κ. Μακάριος τόνισε «παρότι υπάρχουν συγκεκριμένες συνθήκες που δεν μπορούμε να επικοινωνήσουμε σωματικά, είναι αξιοθαύμαστο το ότι οι άνθρωποι σε όλη την ήπειρο είμαστε αγαπημένοι και ενωμένοι. Δείχνουν μεγάλη αγάπη προς τον ποιμενάρχη τους και αναμένουν να περάσει η δοκιμασία του κορωνοϊού για να κοινωνήσουν μαζί του πρόσωπο προς πρόσωπο. Κλήρος και λαός ζούμε το θαύμα της Πεντηκοστής».

Σημειώνεται ότι στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο κ. Μακάριος τέλεσε τρισάγιο για τη μνήμη του πρώτου Μητροπολίτου Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας κυρού Χριστοφόρου, καθώς και για τον μακαριστό Ηγούμενο της Σιμωνόπετρας, Αρχιμανδρίτη Αιμιλιανό.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ