Πολιτική

Ένα λουλούδι στον Νίκο Φίλη από τα χέρια του Αρχιεπισκόπου

Μ ένα λουλούδι από αυτά που είχαν στολίσει οι πιστοί την εικόνα της Θεοτόκου έδωσε τη δική του απάντηση στον πρώην υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών όπου προεξήρχε της ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας είδε για μια ακόμη φορά ανάμεσα στο εκκλησίασμα τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ η θητεία του οποίου στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ήρθε ξανά στην επιφάνεια μετά την απόφαση του ΣτΕ για το μάθημα των θρησκευτικών.

Στην πρώτη σειρά μαζί με άλλους πολιτικούς, ο κ. Νίκος Φίλης που πρόσφατα τάχθηκε κατά της επίκλησης της Αγίας Τριάδας στο Σύνταγμα της Ελλάδας, έψαλλε μαζί με τους πιστούς και τον Αρχιεπίσκοπο τους Χαιρετισμούς προς την Θεοτόκο συγκεντρώνοντας πάνω του τα βλέμματα πολλών.

Αυτό βέβαια που κανείς δεν περίμενε, ήταν η κίνηση του Αρχιεπισκόπου που λίγο πριν αποχωρήσει από τον σολέα του Καθεδρικού Ναού χαιρέτισε πολλούς, ανάμεσα τους και τον κ. Φίλη στον οποίο μάλιστα έδωσε ένα λουλούδι από τον στολισμό της εικόνας της Θεοτόκου..

Πάντως ο κ. Φίλης δεν ήταν ο μόνος πολιτικός που έψαλλε σήμερα, αφού στο αριστερό αναλόγιο του Καθεδρικού ήταν και ο υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Σκανδαλίδης.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου σε Ιδρύματα της Αττικής

Πρόσκληση Ιερώνυμου σε Βαρθολομαίο να επισκεφθεί την Αθήνα στις 23 Μαΐου

Ανδρέας Λουδάρος

Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στην Μητρόπολη Αθηνών

Αναστάσιος Βόπης

Γλυφάδας: «Η Εκκλησία είναι το σώμα συναποτελούμενη από κλήρο και λαό»

Μαρκος Παπαγεωργίου

ΒΙΝΤΕΟ: Η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου ενώπιον της Παναγίας του Τιχβίν

ECTV Εκκλησιαστική Τηλεόραση

Υποδοχή των Αχράντων Παθών του Κυρίου στην Ριζούπολη μετά από 25 χρόνια

Σπύρος Παπαγεωργίου