Βαλκάνια

Ένας νέος Ιεράρχης για την Εκκλησία της Ρουμανίας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η χειροτονία του πρώτου Αρχιεπισκοπικού Επιτρόπου της Εκκλησίας της Ρουμανίας στην Ιταλία.

Ο αρχιμανδρίτης Αθανάσιος χειροτονήθηκε Επίσκοπος υπό τον τίτλο Μπογδανίας.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Δυτικής & Νοτίου Ευρώπης Ιωσήφ, ως εκπρόσωπος του Πατριάρχη Βουκουρεστίου Δανιήλ.

Συμμετέιχαν επίσης οι Μητροπολίτες Γερμανίας & Κεντρώας Ευρώπης Σεραφείμ, Χουσίων Ιγνάτιος, οι Επίσκοποι Ιταλίας Σιλουανός, Ισπανίας και Πορτογαλίας Τιμόθεος, Ορχέη Αντώνιος, Νεμτεάνου Μάρκος και Ιβηρίας Θεόφιλος.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Δυτικής & Νοτίου Ευρώπης Ιωσήφ διάβασε την Πατριαρχική πράξη που επιβεβαιώνει την εκλογή του Αρχιμανδρίτη Αθανασίου Ρούσνακ ως Αρχιεπισκοπικού Επιτρόπου της Μητρόπολης Ιταλίας.

Στο λόγο του ο κ. Ιωσήφ παρουσίασε πολλές πτυχές της ζωής του Επισκόπου Μπογδανίας, δήλωσε ότι «ο Χριστός τον κάλεσε στη διακονία της Εκκλησίας» ενώ υπογράμμισε τη συμβολή του νέου Επισκόπου στην οικοδόμηση της ρουμανικής ορθόδοξης κοινότητας στην Ιταλία.

Τέλος προέτρεψε τον νέο Επίσκοπο «Μην ξεχνάς ότι η θυσία και η αγάπη του Χριστού πρέπει να είναι το πρότυπο της ζωής σου».

Ακολούθησε ο λόγος του Επισκόπου Μπογδανιάς Αθανάσιου, ο οποίος έδειξε ευγνωμοσύνη σε όλους όσους επηρέασαν την πνευματική του ανάπτυξη και την θεολογική κατάρτιση.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Χειροτονήθηκε ο νέος Επίσκοπος Ευρίπου Χρυσόστομος (ΒΙΝΤΕΟ)

Αναστάσιος Βόπης

Μια σημαντική μαρτυρία του Μ. Φωτίου για το κύρος των χειροτονιών των καθηρημένων επισκόπων και για την αποκατάστασή τους

Χιλιάδες προσκυνητές στο Τιργοβίστιο για τον Άγιο Νήφωνα

14 χρυσά νομίσματα βρέθηκαν σε μοναστήρι στο Ιάσιο

Συνεχίζονται οι εργασίες ανέγερσης του Καθεδρικού Ναού στο Βουκουρέστι

Σπύρος Παπαγεωργίου

Η Αρχιεπισκοπή Άλβας Ιούλιας προσέφερε 70.000$ στους πληγέντες από πλημμύρες