Ελλάδα

Έμπρακτη στήριξη στην ελπίδα του τόπου μας από την Εκκλησία

Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, για μία ακόμα φορά εκδήλωσαν την στοργή και το ανύστακτο ενδιαφέρον της Εκκλησίας, όπως αυτό εκφράζεται από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, προς τους εμπερίσταστους συνανθρώπους μας των ακριτικών περιοχών του Έβρου και τις οικογένειές τους. Μετά την Αλεξανδρούπολη, συνεχίζοντας το οδοιπορικό της αγάπης, οι άνθρωποι της «Αποστολής» την Δευτέρα 18 του μηνός Δεκεμβρίου ε.ε. μοίρασαν στο Διδυμότειχο και την Ορεστιάδα δέματα τροφίμων και ειδών υγιεινής σε 200 άπορες οικογένειες, προσφορά των supermarkets «Μασούτης» στα πλαίσια του Προγράμματος «Mαζί όπου υπάρχει ανάγκη».

Την επομένη στο Διδυμότειχο διενεμήθηκαν δέματα με είδη βρεφικής διατροφής και υγιεινής σε 187 οικογένειες, που απέκτησαν παιδί μέσα στο 2017 και είναι εγγεγραμμένα στα δημοτολόγια των περιοχών, πού καλύπτει η δικαιοδοσία της ακριτικής μας Μητροπόλεως.

Αυτή η δίχως εξαιρέσεις διανομή βρεφικών ειδών πραγματοποιείται πρώτη φορά για όλη την Ελλάδα πιλοτικά στον Έβρο. Όπως εξήγησε ο Σεβασμιώτατος «η Εκκλησία με αυτή την δραστηριότητα ενισχύει τους νέους γονείς και τα νεογέννητα παιδιά τους, στηρίζει το θεσμό της οικογένειας και συμβάλλει στην καταπολέμηση της υπογεννητικότητας και στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, που δυστυχώς ολοένα αυξάνεται στις ακριτικές περιοχές» και συνεχίζοντας ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο και τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα διότι «στηρίζουν έμπρακτα την ελπίδα του τόπου μας».

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Στις εκδηλώσεις της Εστίας Θεολόγων Χάλκης ο μητροπολίτης Βρυούλων

Γραφείο Ρεπορτάζ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Το μεγάλο «όπλο» στα χέρια των Χριστιανών είναι η προσευχή του ενός για τον άλλον»

Εκκλησία της Ελλάδος

Το Διδυμότειχο τίμησε τον άγιο Ιωάννη Βατάτζη τον Ελεήμονα

Σπύρος Παπαγεωργίου

O Ηγούμενος της Μονής Σταυρονικήτα στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου

Αναδημοσίευση

Ο «Χρυσός Αριστοτέλης» στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας- Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Γραφείο Ρεπορτάζ

Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο «Γυναίκες στη σκιά της βίας: Η ποιμαντική ευθύνη και η οπτική των θρησκειών»

Εκκλησία της Ελλάδος