Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Παρέμβαση υπέρ του μητροπολίτη Κερκύρας αλλά και του π. Γεώργιου Σχοινά που διώκονται για την παραβίαση των όρων της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, πραγματοποίησε ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος.

Από τον μητροπολιτικό ναό του αγίου Αχιλλίου, ο ποιμενάρχης της θεσσαλικής πρωτεύουσας κάλεσε την Δικαιοσύνη να εξετάσει με κατανόηση τις υποθέσεις, λέγοντας για την περίπτωση του μητροπολίτη Κερκύρας πως «ενήργησε κατά το καθήκον του και κατά τη λαϊκή πίεση» ενώ για τον ιερέα που κατηγορείται πως κοινώνησε πιστούς πως αυτή του η πράξη δεν είναι καν παράνομη.

«Δεν μπορεί να πολιτικοποιηθεί η μετάδοση των ιερών μυστηρίων» τόνισε  ο μητροπολίτης Λαρίσης που σημείωσε με νόημα πως «Οι σημερινές διώξεις μάλλον υπηρετούσαν το γεγονός ότι εξαντλούμε την αυστηρότητά μας στην Εκκλησία, την ίδια στιγμή που αλλού είμαστε φοβερά χαλαροί».

Ο μητροπολίτης Λαρίσης που υπεραμύνθηκε της αθωότητας και των δυο κληρικών υποστήριξε και την ανάγκη τήρησης των αποφάσεως τονίζοντας πως «Δεν είναι ώρα να κάνουμε συγκρίσεις μέσα στην Εκκλησία για το πως τηρούμε εμείς τα μέτρα ώστε να μην δώσουμε δικαίωμα σε κανέναν να μας πει το παραμικρό, για να μην κατηγορηθεί ποτέ η Εκκλησία του Χριστού ότι έγινε αφορμή να μεταδοθεί, έστω, ο ιος δια των ακολουθιών της δια του συγχρωτισμού στους ναούς».

Έκλεισε τον λόγο του λέγοντας πως «Η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Ελλάδα θα καυχάται για το γεγονός πως δεν έδωσε αφορμή να μεταδοθεί ο ιος».

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: