Έκκληση στο ποίμνιο της Θεσσαλονικής να μείνει μακριά από τις εκδηλώσεις που πρόκειται να γίνουν στην πόλη για το Gay Pride απευθύνει ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος.

Με ανακοίνωσή του προς το εκκλησίασμα, ο κ. Άνθιμος εκφράζει τη λύπη και την ανησυχία του για την παρουσία των ομοφυλοφίλων στην πόλη και συμβουλεύει τους Θεσσαλονικείς να δείξουν ψυχραιμία και να απέχουν από κάθε πράξη βίας προς τους συνανθρώπους τους και, ταυτόχρονα, να κρατήσουν μακριά από τέτοιες εκδηλώσεις τα παιδιά τους.

Ακόμη, μέσω της ανακοίνωσής του προς το ποίμνιο της πόλης, προσκαλεί τους Θεσσαλονικείς να συμμετάσχουν στην αγρυπνία που θα γίνει στον ναό της Παναγίας της Αχειροποιήτου, στον αντίποδα του “Φεστιβάλ Υπερηφάνειας”, ώστε να προσευχηθούν “για την λύση των προβλημάτων και την περιστολή του κακού”.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου προς τους κατοίκους της πόλης:

”Η Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης μετά πολλής λύπης και έντονης ανησυχίας είναι υποχρεωμένη και πάλι να αντιμετωπίση ποιμαντικά και αποτρεπτικά, την δυσάρεστη, απαράδεκτη και αξιοκατάκριτη παρουσία των ομοφυλοφίλων, οι οποίοι ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν φεστιβάλ στις 19 και 20 Ιουνίου και να παρελάσουν στη Θεσσαλονίκη μας σε μορφή χυδαίας προκλήσεως.

Παρ’ ότι το θέμα είναι σοβαρότατο και εκρηκτικό, εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν ασκούμε ποτέ βία. Γι’ αυτό ως Επίσκοπος δεν θα συστήσω ποτέ συγκρούσεις και τραυματισμούς εντός της κοινωνίας μας. Σας παρακαλώ, απομακρύνατε τα παιδιά σας και τους εαυτούς σας από τέτοιες ανόσιες και αφύσικες εκδηλώσεις, διατυπώσατε παντού τις κάθετες αντιρρήσεις για το ομοφυλοφιλικό πάθος, και προσευχηθήτε για αυτούς τους ανθρώπους, για να απαλλαγούν από το πάθος τους, και να επιστρέψουν στη φυσιολογική ζωή, όπως την διδάσκει η πίστη μας και η παράδοσή μας.

Εφέτος έχομε αποφασίσει και πάλι για το συγκεκριμένο θέμα να κάνωμε αυτό που είναι το καλύτερο, δηλαδή να προσφέρωμε μια πραγματική παράκληση και ικεσία προς τον εν Τριάδι άγιον Θεόν, την Υπεραγία Θεοτόκο, τον αγιο Δημήτριο και τον άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά, σε μια βραδυνή αγρυπνία.

Προσκαλούμε όλους, όσοι έχουν χρόνο και επιθυμούν, την ερχομένη Πέμπτη 18 Ιουνίου, 9.00 μ.μ. – 1.00 π.μ., που είναι και η εορτή του οσίου Παϊσίου του μεγάλου, να προσέλθουν στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της που θα τελεσθή στον ιερό Ναό Παναγίας της Αχειροποιήτου, ώστε και διά της προσευχής μέσα από την Θεία Λειτουργία, και από την Θεία Κοινωνία για όσους θα κοινωνήσουν, να ζητήσωμε το έλεος του Θεού.

Επίσης να ζητήσωμε το έλεος του Θεού και για την λύση των προβλημάτων, την περιστολή του κακού που φαίνεται να κυριεύη τον κόσμο, και την αποτροπή όλων εκείνων των φαινομένων που παρουσιάζονται κατά την παρούσα περίοδο και είναι απολύτως ξένα προς την πίστη, την πράξη, την θεωρία και την προσπάθεια για αντικειμενική εφαρμογή για τον ευλογημένο Ορθόδοξο Ελληνικό Λαό μας.

Ο Θεός να ευλογή τον ευσεβή και πιστό λαό μας, να προστατεύη το Κράτος μας και όλο τον κόσμο, για να επικρατήση η ειρήνη, η δικαιοσύνη και ο σεβασμός στο ανθρώπινο πρόσωπο, που είναι έργο του Παναγάθου Θεού.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ Ο ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ”

Η Σοφία Καρεκλά έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ. Εργάζεται σε τηλεοπτικά κι έντυπα Μέσα, από το 2006.

Ετικέτες: