Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 | 1:16

Έκθεση Βυζαντινών Εικόνων στο Gapyeong (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017 στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Gapyeong πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Βυζαντινών Εικόνων διάρκειας τριών ημερών. Στην Έκθεση παρουσιάστηκαν τα έργα των σπουδαστών του εντατικού προγράμματος Μαθημάτων Αγιογραφίας, που λειτούργησε από 1ης Μαΐου έως 3ης Ιουνίου ε.έ.

Τα μαθήματα δίδαξε και φέτος ο καθηγητής βυζαντινής αγιογραφίας κ. Σώζων Γιαννούδης, που ήρθε από την Ελλάδα αποκλειστικά για τον σκοπό αυτό.

Το πρόγραμμα των εγκαινίων περιελάμβανε χαιρετισμό του Μητροπολίτου Κορέας π. Αμβροσίου, ομιλία του π. Martin Ritsi, διευθυντή του ΟCMC (Ορθόδοξο Κέντρο Χριστιανικής Ιεραποστολής) με θέμα «Η σημασία των εικόνων», χαιρετισμό του καθηγητή κ. Σώζου Γιαννούδη και έκλεισε με σύντομο κονσέρτο παραδοσιακών κορεατικών μελών, με την κ. Γαβριέλα Κιμ (πιάνο) και την σοπράνο κ. Lim (τραγούδι).

Στην συνέχεια ο καθηγητής κ. Γιαννούδης ξενάγησε τους επισκέπτες στον χώρο της Έκθεσης, στην οποία μπορούσε να δει κανείς την δημιουργία μιας νέας εικόνας από την αρχική μέχρι την τελική φάσης της.

Οι συμμετέχοντες στην Έκθεση απόλαυσαν την μοναστηριακή φιλοξενία με την παράθεση γεύματος και κερασμάτων.

Την εκδήλωση κάλυψε το κορεατικό τηλεοπτικό συνεργείο του CBS, το οποίο μετέδωσε τα νέα στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της ίδιας μέρας.

Εκ της Εταιρείας Μεσογειακού Πολιτισμού

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ