Με τις δέουσες τιμές έγινε η άφιξη του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου στην Ύδρα το μεσημέρι της Τετάρτης 14 Αυγούστου.

Ο Αρχιεπίσκοπος κατέφτασε μέσω Μετοχίου με υδροταξί, όπου και τον υποδέχτηκε στο λιμάνι μπροστά από τη Μητρόπολη, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, ο ιερός κλήρος του νησιού, οι αρχές του τόπου αλλά και πλήθος κόσμου.

Κατόπιν ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος συνοδευόμενος προσκύνησε στον Ι. Καθεδρικό Ναό.

Τον καλωσόρισε ο Μητροπολίτης κ. Εφραίμ, αναφερόμενος στην τιμή της αποδοχής της πρόσκλησης, και μίλησε για την εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης και τα κειμήλια του Καθεδρικού Ναού.

Posted by Σπήλιος Σπηλιώτης on Wednesday, August 14, 2019

Λαβών τον λόγο ο κ. Ιερώνυμος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Εφραίμ για την τιμητική πρόσκληση, αλλά και την ευκαιρία που του δόθηκε να ζήσει την ατμόσφαιρα την αγνή που μας φέρνει πολλά χρόνια πίσω. Και τόνισε: “Ο ανάδοχός μου κατήγετο από το Κρανίδι και θυμάμαι όταν ήμουν μικρό παιδί μου διηγείτο πάντοτε πολλά πράγματα για την περιοχή ιδιαίτερα όμως για την Ύδρα. Δεν μου δόθηκε η ευκαιρία σε όλη μου τη ζωή να επισκεφτώ την Ύδρα αλλά πάντοτε το σκεφτόμουνα και μου δόθηκε τώρα αυτή η ευκαιρία με την τιμητική σας πρόσκληση. Kαι βλέπω εδώ αυτά τα θαυμάσια αλλά και διαλογίζομαι ξέρετε, δηλαδή βλέποντας ότι από εδώ είναι η πλευρά που είναι η εκκλησία σήμερα με τα δικα της καθήκοντα και από εκεί πάλι η πολιτεία και είναι θαυμαστό αυτό και πολύ όμορφο. Kαι αυτή η συνεργασία της συγκατοίκησης μπορει να επεκταθεί και να μας πει ότι αυτός ο τόπος χρωστά πολλά σε αυτή τη συνεργασία.”

Ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος τό απόγευμα στις 19.00′ θα προεξάρχει του πανηγυρικόυ Εσπερινού στον Καθεδρικό Ναό όπου θα ομιλήσει και θα ευλογήσει τους πιστούς.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής της Παναγίας θα προεξάρχει της Θ. Λειτουργίας ενώ στις 12.00 το μεσημέρι θα ανακηρυχθεί επίτιμος Δημότης Ύδρας στην Συνεδριακή αίθουσα της Ι. Μητροπόλεως.

Φωτογραφίες: Eurokinissi & fonitisydras

Tagged: