Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 | 22:19

Άρτης Καλλίνικος: “Ζούμε σε μια παρακμιακή εποχή”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΤΡΙΚΑΛΑ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΟΠΗΣ

«Αν ο άνθρωπος δεν προσέξει στο διάβα της ζωής του, είναι πολύ εύκολο να εκπέσει και να γίνει ένα από τα έμβια όντα που κυκλοφορούν σε αυτόν τον πλανήτη», τόνισε ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος, κατά τον λαμπρό εορτασμό της εορτής των εν Τρίκκη Αγίων, από την κεντρική πλατεία της πόλης των Τρικάλων.

«Ο άνθρωπος είναι αυτός ο οποίος μπορεί να παραμερίσει τον εαυτό του, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να δίνει δόξα στο θεό και να υπηρετεί τον συνάνθρωπο. Ο άνθρωπος δεν είναι ένας τίτλος τον οποίο παίρνει κληρονομικό δικαίωμα. Ο άνθρωπος είναι ένα αγώνισμα, το οποίο, αν κατορθώσεις να το φτάσεις μέχρι το τέλος, παίρνεις το έπαθλο, το οποίο σε καθιστά άνθρωπο με άλφα κεφαλαίο και βεβαίως Άγιο της εκκλησίας μας. Ο άνθρωπος βάζει πίσω τα ένστικτα, ξεπερνάει την βιολογική ύπαρξη, μπαίνει στην σφαίρα του ουρανού και πλέον λειτούργει βάσει της θυσιαστικής αγάπης, βάσει της ταπεινώσεως, νεκρώνει διαρκώς τον εαυτό του εκούσια, για να μπορέσει να ζήσει αληθινά, να ζήσει αιώνια».

Ο Μητροπολίτης Άρτης, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στους τοπικούς Αγίους των Τρικάλων, υπογράμμισε πως «Οι εν Τρίκκη Άγιοι σε αυτόν εδώ τον τόπο πότισαν με ιδρώτα, με αίμα, με δάκρυα, τα χώματα, για να μπορέσουν να βλαστήσουν όχι δέντρα, όχι υλικά αγαθά, αλλά πνευματικοί βλαστοί, οι οποίοι μέσα στον αιώνα αποτελούν πρότυπα προς μίμηση, για να μπορέσουμε όλοι εμείς να βρούμε αυτό που είναι η ολοκλήρωση και η πληρότητάς μας, να βρούμε την πραγματική μακαριότητα να γίνουμε άνθρωποι».

Κλείνοντας ο κ. Καλλίνικος επεσήμανε πως «ζούμε σε μια εποχή που δυστυχώς είναι παρακμιακή και αυτό δεν οφείλεται στην εποχή, ούτε στον τόπο, αλλά κυρίως στον τρόπο με τον οποίο αναστρεφόμαστε εμείς. Εκείνο το οποίο μας καλεί η Eκκλησία κάθε φορά να κάνουμε, είναι να φύγουμε από αυτό το οποίο είναι δεδομένο και να πάμε σε εκείνο που αποτελεί κατόρθωμα και αγώνα, μηδενίζοντας τον εαυτό μας, για να μπορέσουμε να δοξάσουμε τον Θεό και να υπηρετήσουμε τον συνάνθρωπο».

Η εορτή των εν Τρίκκη Αγίων στα Τρίκαλα εορτάστηκε με πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό που τελέσθηκε στον ιερό μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου, κατά τον οποίο προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και συγχοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος και ο οικείος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της εικόνας και των ιερών λειψάνων του Αγίου Βησσαρίωνος, του Αγίου Νικολάου του εκ Μετσόβου, του Αγίου Δανιήλ του εκ Τσιοτίου και του Αγίου Εφραίμ Τρίκκης, έως την κεντρική πλατεία όπου εψάλη δέηση, ενώ η μπάντα του Δήμου Τρικκαίων συνόδευε υπό τους ήχους της την Λιτανεία και το στρατιωτικό άγημα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών απέδιδε τιμές.

Τέλος ο κ. Χρυσόστομος, ευχαρίστησε θερμά τους δυο ιεράρχες για την παρουσία τους, αλλά και όλους εκείνους που κοπίασαν για την προετοιμασία και την πραγματοποίηση της πανηγύρεως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ