Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 | 23:41

Άνθιμος: “Μια τέτοια συμφωνία είναι εθνική αυτοκτονία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Για μια συμφωνία που διχάζει τον λαό έκανε λόγο ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος στην εκπομπη “Αταιριαστοί” στον ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας τη συμφωνία του Αρχιεπισκόπου – Πρωθυπουργού.

«Βεβαίως είναι διχαστική η συμφωνία.Αν δεν ήταν μεγάλο το ποσοστό των Ορθοδόξων, δεν θα υπήρχε πρόβλημα, αλλά τώρα μιλάμε για ελληνοχριστιανικό πολιτισμό» σημείωσε ο κ. Άνθιμος, ο οποίος δεν θέλησε να ρίξει ευθύνες στον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο μητροπολίτης Άνθιμος χρησιμοποιώντας βαρύς χαρακτηρισμούς αποκαλεί εθνική αυτοκτονία αυτήν συμφωνία και εκτιμά πως μια τέτοια πρόταση δεν θα περάσει από την Ιεραρχία.

¨Μια τέτοια πρόταση δεν μπορεί να περάσει. Κατά την άποψή μου μια τέτοια συμφωνία είναι εθνική αυτοκτονία”, λέγοντας πως “Αυτά τα ράσα μας έδωσαν την δυνατότητα με τους ήρωες του ’21 να αποκτήσουμε την ελευθερία μας ως κρατος.

Ο κ. Άνθιμος τόνισε ότι μπορεί οι συζητήσεις μεταξύ Αρχιεπισκόπου και Πρωθυπουργού να χρονολογούνται εδώ και τρια χρόνια, δεν είναι όμως μια συζήτηση μεταξύ των εκπροσώπων των τάξεων του Κράτους και της Εκκλησίας, επισημαίνοντας πως “Ήταν λάθος που έδωσαν την εντύπωση ότι θα χωριστεί η Εκκλησία και το Κράτος”.

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει διάσπαση της Ιεραρχίας την προσεχή Παρασκευή, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης εκτιμά ότι “η πλειοψηφία της Ιεραρχίας θα ταχθεί υπερ της ενότητας με το Κράτος για να σταθούμε ακεραιοι σε αυτον τόπο που επιβουλέυονται πολλοί”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ