Ελλάδα

Άνθιμος: «Αυτό που έγινε στο Μαξίμου ήταν πρόθεση να ξεκινήσει διάλογος»

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την θέση ότι το σχέδιο συμφωνίας του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον Πρωθυπουργύ ήταν μια καλή πρόθεση να αρχίσει ένας διάλογος, υποστήριξε πριν από λίγο ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος.

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Open, ο Μητροπολίτης της Θράκης ανέφερε ότι η Ιεραρχία είχε έντονους προβληματισμούς ως προς την ουσία και τις λεπτομέρειες που συμφωνήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου, όσο και ως προς τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Αυτό που ξεκαθαρίστηκε στην Ιεραρχία είναι ότι «εκείνο που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου ήταν μια καλή πρόθεση να αρχίσει ένας διάλογος. Μόνον αυτό. Άσχετα με το εάν περιβλήθηκε τον τύπο τον πολιτικό».

Εντύπωση προκαλεί πώς σε μια θυελλώδη συνεδρίαση της Ιεραρχίας όπου είχαμε αποχωρήσεις Ιεραρχών, ο κ. Άνθιμος υποστήριξε ότι το κλίμα στην Ιεραρχία ήταν υγιές, ενώ τέλος σε ερώτηση αν η απόφαση της Ιεραρχίας αποτέλεσε πλήγμα για τον Αρχιεπίσκοπο, ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως απάντησε ότι «ο αρχιεπίσκοπος είναι υποχρεωμένος να συνδιαλέγεται με αυτόν που εκλέγει ο ελληνικός λαός, έχοντας τη σύμφωνη γνώμη της Ιεραρχίας».

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Ορθόδοξη Παγκοσμιοποίηση: Εθνικές εκκλησίες μπροστά στο ξόδι της Ε.Ε.

Στην αντεπίθεση ο Αρχιεπίσκοπος: Πνίξατε την επιτροπή

Ανδρέας Λουδάρος

Μεσσηνίας: Παρατηρήσεις και προβληματισμοί στο «Σχέδιο υλοποίησης της Συμφωνίας Πολιτείας – Εκκλησίας – Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019»

Γραφείο Ρεπορτάζ

Ξεκίνησαν οι εργασίες της έκτακτης ΙΣΙ

Γιώργος Δ. Φερδής

Διάλογος τέλος! Ο λόγος τώρα στην Ιεραρχία

Ανδρέας Λουδάρος

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι προτάσεις της Κυβέρνησης για την μισθοδοσία του Κλήρου

Ανδρέας Λουδάρος