Τον απλό ιερέα και άγιο της Εκκλησίας μας Νικόλαο Πλανά γιόρτασαν στον ναό όπου ιερουργούσε, τον Άγιο Ιωάννη του Κυνηγού, στην οδό Βουλιαγμένης.

Πολύς κόσμος είχε σχηματίσει ουρά από νωρίς για να προσκυνήσει και να ακουμπήσει τον πόνο του στο ιερό λείψανο του αγίου Νικολάου Πλανά που δέσποζε στο κέντρο του ναού, ενός σύγχρονου αγίου που με την ταπείνωσή του κέρδισε την αγιότητα.

Της αρχιερατικής θείας λειτουργίας προεξήρχε ο Επίσκοπος Αβύδου Κύριλλος ενώ συμμετείχαν και ιερείς της Αρχιεπισκοπής.

Ο κ. Κύριλλος, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην ιστορική και ταπεινή προσωπικότητα του Αγίου ενώ προέτρεψε τους πιστούς να πάρουν παράδειγμα από τον βίο του.

“Ο Άγιος Νικόλαος έδωσε αταλάντευτα την διακονία του στο Θεό” τόνισε συγκεκριμένα, ευχόμενος όλος ο πιστός λαός να έχει την ευχή του.

Ο Επίσκοπος, που είναι Καθηγητής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ευχαρίστησε τους ιερείς του ναού για τη φιλοξενία και ιδιαίτερα τον προϊστάμενο και Α’ Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Νικολόπουλο.

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.